Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kanta kantaa. Kantaa kannattaa kannattaa!

Ilkka Olkku, kuvaaja Oskari NiskanenTervehdys ja tervetuloa opiskelemaan myös suomen kielen ainejärjestö Kanta ry:n puolesta! Ensimmäiset askeleet yliopistomaailmaan ovat kutkuttavan jännittäviä, mutta ei huolta – Kanta kantaa!

Ainejärjestömme tehtävä on toimia suomen kielen opiskelijoiden edunvalvojana ja vapaa-ajan tapahtumien tarjoajana. Kanta järjestääkin jäsenilleen monipuolista vapaa-ajan toimintaa aina sitseistä ja bileistä peli-iltoihin sekä teatteriretkistä erilaisiin liikuntatapahtumiin. Kanta toimii siis porttina siihen paljon puhuttuun opiskelijakulttuuriin. Lisäksi Kanta auttaa myös opinnoissa esimerkiksi järjestämällä opintopiirejä ja tarjoamalla jäsentensä käyttöön alan keskeisiä julkaisuja sisältävän kirjaston.

Kannan rakkaan ainejärjestötilan, toimiston, löydät Yo-talo B:n toisesta kerroksesta. Toimistolla järjestetään erilaisia vapaa-ajan tapahtumia sekä maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12–14 toimistopäivystyksiä, joissa kantalaiset pääsevät nauttimaan kahvista ja viettämään aikaa hyvässä seurassa. Kannan löydät myös Facebookista (Kanta ry.) ja Instagramista (@kantalaiset) – nämä kanavat kannattaa ottaa haltuun pikimmiten! Kannalla on myös upeita kannatus(Heh!)tuotteita, kuten haalarimerkkejä, oma laulukirja ja kangaskassi.

Vaikka paperilla olemmekin suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestö, myös suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen pääaineekseen valitsevat opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaamme! Monet suomen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen opiskelijat ovatkin sekä Kannan että sisarjärjestö Sugrin jäseniä.

Kanta tuo yhteen monenlaista suomen kieltä opiskelevaa väkeä kaikilta vuosikursseilta, ja  jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on. Rohkeasti vain mukaan!

Ilkka Olkku
Kanta ry:n hallituksen puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8