Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Sugri ry:n puheenjohtajan tervehdys

Aurora Piirto, Sugrin pjTere!

Onnittelut ja tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä ja suomalais-ugrilaista kielentutkimusta! Olen Aurora, Sugrin puheenjohtaja ja valotan hieman ainejärjestöämme sinulle. Sugri on pieni, noin 70 hengen suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen ainejärjestö, joka on vuodesta 1973 toiminut oppiaineen ja opiskelijoiden välisenä toimijana, sekä erilaisten aktiviteettien järjestäjänä jäsennistöllemme.

Jäseniksemme ovat tervetulleita kaikki fennougristiikkasta kiinnostuneet. Tapahtumamme ovat pienemmän luokan illanviettoja, mutta pyrimme myös aktiivisesti järjestämään isompia tapahtumia yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Olemme myös aina avoimia ehdotuksille, esimerkiksi viime vuonna keräsimme kokoon videopelien ystävistä pikku laniporukan, jossa osallistujat voivat itse ehdottaa ja toteuttaa peli-iltoja.

Sugrille matkaaminen on tärkeä osa opintoja. Opiskelijoille on tarjolla vuosittain kansainvälisiä talvi- ja kesäkouluja, sekä kesällä järjestettäviä kielikursseja. Kesän alussa fennougristiikan alan opiskelijat järjestävät myös Ifusco-konferenssin, jonka osallistujille Sugri tarjoaa pientä taloudellista apua.

Meillä Turun yliopistossa painotumme erityisesti Volgan alueen kieliin (mariin, mordvaan ja udmurttiin), mutta laajan verkoston kautta on mahdollista erikoistua haluamalleen kielialalle. Suomalais-ugrilaisella kielentutkimuksella voi antaa myös verratonta näkökulmaa muihin aloihin sivuaineiden kautta, kuten folkloristiikka, kieliteknologia, arkeologia tai biologia. Moni ottaa myös sugrikursseja saadakseen laajempaa näkökulmaa suomen kieleen, sillä onhan fennougristiikan osaaminen erottamaton osa sitä. Tule kokeilemaan lokakuussa udmurttia tai keväällä pohjoissaamea! Laajemman sivuaineen pystyy tekemään myös virosta ja/tai unkarista.

Syksyllä järjestettävät Sugrin tutustumisbileet on helpoin askel järjestöömme ja jäseniimme. Toivon näkeväni sinut siellä!

Tiedotamme toiminnastamme järjestömme Instagramissa, Facebookissa, WhatsAppissa sekä sähköpostilistallamme. Laita seurantaan joku tai mielellään kaikki näistä. Otamme sinut ilomielin vastaan ja toivotamme onnea alkavalle yliopistourallesi!

Aurora Piirto
Sugri ry:n puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8