Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Eräs katsaus turkulaisessa kevättalvessa

Hyvä lukija!

Tätä tekstiä kirjoittaessani olen hoitanut puheenjohtajan tointani puolisentoista kuukautta. Korvantaukseni ovat yhä siksi märät, että minun lienee paras keskittyä puhumaan kuluvan vuoden suunnitelmista ja kaavailuista – ne kun ovat joustavuudessaan armeliaita eivätkä kokemukseen katso.

Eräs kantavista ajatuksista Kannan tämän vuoden hallituksen toiminnassa on panostaa yhteistyöhön toisten ainejärjestöjen, erityisesti toimistokämppiksemme Kritiikin kanssa. Liian kauan ovat meille jääneet tuntemattomiksi toistemme hallitukset, keskenäänkin, jäsenistöstä puhumattakaan. Osaltaan tämän epäkohdan korjaamiseksi olemme ryhtyneet järjestämään perjantaisia yhteispäivystyksiä. Jaettu toimistotuokio tarjoaa hyvän ympäristön tutustua naapureihin, aloittaa viikonlopun vietto tai vain tappaa aikaa. Hyvähenkiselle kilvoittelulle on toki jatkossakin sijaa. Pidä ystäväsi lähellä, ja sitä rataa.

Enimmäkseen Kannan toiminta toki pysyy tutuissa uomissaan. Päivystämme, pidämme myyjäisiä, vietämme peli-iltoja, sitsaamme, teemme pienimuotoisia ekskursioita ja järjestämme kemuja. Eikä alati varrottu vappukaan, herran pieksut, ole enää kuin parin kuukauden päässä!

Kuluvan vuoden syksynä meillä on ilo saada vieraaksemme fennistejä ympäri Suomennientä, kenties kauempaakin – onhan Kannan vuoro järjestää Osma. Sen suunnittelu polkaistaan käyntiin jo näin keväällä. Tätä riemukasta tapahtumaa kannattaa tulla tekemään. Kolmen vuoden takainen Rikosmamme oli nimittäin aikamoinen tapaus sekin!

Kaiken kaikkiaan näkisin Kannan ja sen toiminnan olevan hyvissä käsissä. Vuosi on alkanut hallituksen näkökulmasta jouhevasti, ja pienimuotoista toiminnan kehittämistäkin on ehditty harjoittaa. Suuresta maitouudistuksesta ja muusta mielenkiintoisesta pääset lukemaan verkkosivuillemme saapuneesta kokouskoosteosiosta.

Kantalainen, vanha eli noori, pistäydy päivystyksissä, tule peli-iltoihin, ilmaannu vappumeininkeihin. Ainejärjestösi elää ja voi hyvin!

Atte Huhtala
Kirjoittaja on Kanta ry:n puheenjohtaja

One Response to Eräs katsaus turkulaisessa kevättalvessa

 1. Paluuviite: Verkko-Kieleke » Identiteettikriisin äärellä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8