Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Fennistit monipuolisina kielen ammattilaisina

Vielä neljäntenä opiskeluvuotenani jaksan hämmästellä, miten monipuolisiin tehtäviin fennistit voivat opinnoissaan suuntautua. Vauhdilla kehittyvä median ja viestinnän ala tarjoaa jatkuvasti uusia työnkuvia ja haasteita kieliasiantuntijoille tartuttavaksi. Seuraan aktiivisesti Turun yliopiston rekrytointisivuja ja olen pannut merkille, että perinteisten artikkelien kirjoittamisen ja tekstien oikolukemisen ohella fennistejä kaivataan nyt monipuoliseen sisällöntuotantoon aina some-markkinoinnista vastaamisesta mainoskampanjoiden suunnitteluun. Näihin uusiin työnkuviin tutustuessa olen huomannut pohtivani, riittävätkö kieliopintojen tarjoamat tietoni ja taitoni laadukkaaseen sisällöntuotantoon. Osaankohan minä tarpeeksi? Uskaltaisinko hakea tätä harjoittelupaikkaa?

Kielitietous on kuitenkin paljon muutakin kuin pilkkusääntöjen ja sijamuotojen hallintaa. Me kielitietoiset fennistit hallitsemme laaja-alaisesti kielen eri osa-alueet ja tehtävät: Vahvuuksiimme kuuluvat tekstien tuottamisen ja niiden tulkitsemisen ohella myös vaativien kielenkäyttö- ja viestintätilanteiden hallinta. Osaamme tarkastella kielen eri konteksteja, intentioita ja tyylejä. Tunnemme kielemme historian ja seuraamme aktiivisesti kielen kehittymistä. Olemme kielen ammattilaisia.

Me kielitietoiset fennistit hallitsemme laaja-alaisesti kielen eri osa-alueet ja tehtävät.

Kannustankin kaikkia fennistejä haastamaan itsensä ja hakemaan rohkeasti mukaan erilaisiin projekteihin ja työtehtäviin. Monelle on nimittäin kertynyt täysin huomaamatta kokemusta median ja viestinnän alalla tarvittavista taidoista, kuten some-markkinoinnista: rakennamme omaa henkilöbrändiämme ja markkinoimme itseämme käyttämillämme sosiaalisen median kanavilla. Mielenkiintoisesta aiheesta voit lukea lisää Petran artikkelista. Kielekkeen lukijat ovat osoittaneet olevansa myös huippulahjakkaita kirjoittajia, kuten Kauhu-Kielekkeen kirjoituskilpailun 2018 tekstit osoittavat. Voittajaksi valikoitui karkulainen-nimimerkin kineettinen runo, joka yhdistää kekseliäästi lyriikkaa, ääntä ja liikkuvaa kuvaa.  Hallitsemme myös median ja viestinnän alan kriittisen tarkastelun ja analysoinnin. Tein oman kandidaatintutkielmani muotiblogeihin liittyen ja vinkkaan artikkelissani, kuinka inspiraatiota tutkielmaan voi etsiä perinteisen kieliopin tarkastelun ulkopuolelta.

Luotetaan siten rohkeasti omaan osaamiseemme!

 

Karoliina Tervonen
Kielekkeen päätoimittaja vuosina 2017 ja 2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8