Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Päivystyspäivyri

maanantai 22. tammikuuta 2018

Tänään oli ensimmäinen kertani Kannan toimistopäivystäjänä. Tarjolla oli viikonloppuna leipomaan ikinderkakkua, sillä halusin piristää muiden fennistien maanantaita.

WhatsAppissa kuvan kera mainostettu kakku osoittautuikin lopulta erinomaiseksi päivystyshoukuttimeksi kadoten parempiin suihin alta aikayksikön. Onneksi sitä riitti kuitenkin kaikille halukkaille, jotka saapuivat paikalle. Lisäksi keitin pari pannua kahvia.

Kova puheensorina kävi koko päivystyksen ajan, mutta ehdottomasti päivän kuumimmaksi puheenaiheeksi nousi hyvin nauruntäyteinen keskustelu mieleenpainuvimmista Tinder-matcheista ja -treffeistä. Hiljaisena sivustaseuraajana juttutuokio oli oikein viihdyttävää kuunneltavaa.

Päivystyksenpäätteeksi huomasin, että (vain) yksi kahvikuppi oli jätetty pöydälle pesemättömänä. Hallituksemmevarapuheenjohtaja jäi vielä toimiston sohvalle näppäilemään kitaraa, ja minä pääsin lähtemään kotiin tyhjän kakkukuvun kanssa.

kinderkakku

keskiviikko 24. tammikuuta 2018 

Päivystin keskiviikkona ensimmäistä kertaa. Houkuttimeksi olin ostanut karkkipussin ja sen seuraksi keitin pari pannullista kahvia. Luulen silti, että pääsyy suureen kävijämäärään oli fuksien upouudet haalarit.

Olin tuonut haalarit vain tuntia aiemmin ennen päivystyksen alkua toimistolle, mutta en silti ollut ensimmäinen paikalla. Vääpeli oli tullut jo  hyvissä ajoin ihmettelemään hohtavanvalkoisia haalareita.

Päivystys sujui oikein mukavasti ja tärkeimmiksi keskustelunaiheiksi nousi haalareiden oikeaoppinen sitomistyyli, merkkien ompelutekniikat, ja koska on aika ulkoiluttaa haalareita ensimmäisen kerran.

Päivystys venyi lopulta pitkälle iltapäivään, kun moni innokas fuksi jäi ompelemaan merkkejä uusiin haalareihinsa ja muutama vanhempi opiskelija jäi seuraksi keskustelemaan. Päivystyksen lopussa päivystäjän tehtäväksi jäi siivota roskat ja tiskata kahvipannu sekä yksi muki, joka oli unohdettu tiskata.

merkkejä

maanantai 29. tammikuuta 2018 

Maanantain päivystäjä saapui Kannan toimistolle hyvissä ajoin, mutta paikalla oli jo pari fuksia testaamassa haalareitaan.

Päivystysaika kului pitkälti Tinder-pohdintojen äärellä. Kahden tunnin aikana ehdittiin myös opetella hieman viittomakieltä ja vastapainoksi käydä sivistynyttä keskustelua kakkavitsien parissa.

Päivän polttavin tapahtuma sattui, kun kahvinkeittäjä kolmatta pannullista keittäessään pudotti kannen pannuun sisälle ja poltti sitä lusikalla pelastaessaan sormensa. Kylmä vesi riitti onneksi pelastustoimeksi.

Päivystyskeksit

maanantai 31. tammikuuta

Keskiviikkona päivystäjä sai rauhassa laittaa kahvia tippumaan. Ensimmäisen puolen tunnin aikana paikalle ilmestyi vain kolme henkilöä.

Keskustelua aiheutti toimiston pimeys, koska päivystäjä ei osaa käyttää lamppuja päiväsaikaan.

Tarjoiluna löytyi patonkia tuorejuuston kanssa ja mandariineja. Kahvia keitettiin kaksi pannullista.

Kohokohta paikalla olijoille oli, että eräs fukseista oli tehnyt kotonaan konmarit, ja jakeli päivystyksessä halukkaille omaisuuttaan, kuten tyhjiä vihkoja ja kirjoja, ja lahjoitti myös Kannalle pinon elokuvia.

Kirjoittajat ovat Turun yliopiston suomen kielen opiskelijoita ja Kanta ry:n hallituslaisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8