Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Jyväskylän Pikku Osmanen

Kannan iloinen ja lapsekas leikkikerho suuntasi marraskuun lopulla parijononsa kohti Jyväskylää, jossa järjestettiin 24.-26.11. jokaisen pikku fennistin lempitapahtuma, Osma. Tällä kertaa Osman teemaksi oli valikoitunut Pikku Osmanen, joka inspiroi kantalaisia pukeutumaan perinteiselle rastikierrokselle leikkikerhon mukaisesti huomioliiveihin ja punaisiin poskiin sekä sitseille lapsuuden suosikkiohjelmien ja -kirjojen sankareiksi.

Jyväskylässä vietettiin perjantai-iltana piirrustustalkoita, kun Jyväskylän yliopiston saunalla oli mahdollisuus päästä vahaliiduilla piirtämään oma taideteos Pikku Osmasen juhlalähetykseen. Kantalaisten piirustukset esittivät mm. tonttuja ja joulupukkeja. Reippaat pikku fennistit jaksoivat käyttäytyä nätisti koko perjantai-illan, ja jotkut uhmakkaat jäivät saunalle vielä nukkumaanmenoajan jälkeenkin.

Lauantaina Jyväskylän kaduilla nähtiin mm. kahdenlaisia teletappeja, kantalaisten lisäksi toinen leikkikerho ja aimo kasa kokkelivekkuleita. Siulalaiset ja sumalaiset olivat nokkelasti hyödyntäneet haalariensa värejä, ja askarrelleet niihin sopivat teletappi-asut. Jyväskyläläisillä olikin ihmettelemistä, kun Nuunuu hortoili ympäri kaupungin keskustaa! Kopulan leikkikerho oli sonnustautunut myös huomioliiveihin, mutta onneksi eriväriset haalarit mahdollistivat sen, etteivät tarhatädit menneet kaitsettavissaan sekaisin! Sepäs olisikin ollut, jos turkulainen olisi päätynyt Pikku Osmasen jälkeen Tampereelle tai toisin päin. Kirjavaan seuraan Osma-pokaalista kilpailemaan mahtui vielä Täkyn ikiomat kokkelivekkulit, jotka esiliinoihin sonnustautuneina ja nenänpäät valkoisina kiersivät rastilta toiselle.

Launtai-illan kohokohta oli luonnollisesti hartaasti odotetut Pikku Osmasen sitsit. Sitseillä laulu raikui, rangaistusten myötä tutut lastenohjelmat saivat uudet dubbaukset ja Varokaa heikkoja jäitä -pätkä sai aivan kokonaan uuden, ehkä jopa vielä pelottavamman, merkityksen! Loppupuolella sitsejä tunnelma oli jännittynyt, kun Osma-turnauksen voittaja julkistettiin. Tällä kertaa riehakkaimmin leikkinyt järjestö oli Siula, jonka vihreät Hipsu-teletappit riemuitsivat pokaalin kanssa vielä pitkään yöhön!

Minnamari Räsänen

kirjoittaja on kolmannen vuoden suomen kielen opiskelija Turun yliopistossa

Kannan osmaajat Jyväskylässä

Kannan osmaajat Jyväskylässä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8