Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kannan hallitusko Kanta-eliitti?

Oletko koskaan ajatellut, mitä merkitsee olla kantalainen? Valaisen asiaa nyt sinulle lyhyesti. Älä turhaan säikähdä politiikkavertausta, sillä se on varsin osuva!

Kanta ry toimii kuin eduskunta. Kansa (jäsenistö) valitsee syyskokouksessa edustajansa (hallituslaiset), jotka ajavat parhaansa mukaan suomen kielen opiskelijoiden etua. Tämä tarkoittaa muun muassa opiskelun helpottamista, hyvinvoinnin edistämistä ja opiskelijatapahtumien järjestämistä. Kannalla on pakko olla hallitus, joka huolehtii tästä kaikesta – vieläpä vapaaehtoisesti ja ilmaiseksi. Siksi ei ole reilua syyttää Kannan hallitusta elitismistä: kyse on pikemminkin vapaaehtoistyöstä 100 muun opiskelijan hyväksi omasta vapaa-ajasta tinkimällä. Toki palkaksi saa työtodistuksen ja unohtumattomia kokemuksia mahtavien ihmisten kanssa.

Kaikkien kantalaisten etu on aktiivinen jäsenistö, joka näkyy ja kuuluu. Silloin hallitus toimii jäsenistönsä toiveiden mukaisesti ja jäsenistö saa mieleistään toimintaa.  Jos kantalaiset eivät vaikuta, hallitus tekee päätöksensä sen tiedon varassa, mitä sillä on. Tämä saattaa vaikuttaa elitistiseltä omien ajatusten läpi puskemiselta. Totuus kuitenkin on, että päätöksiä pitää tehdä – joko jäsenistön vaikutuksella tai ilman. Toisaalta ilman jäsenistöä hallituksen toiminnalla ei ole mitään merkitystä.

Kannan hallitus tarvitsee jäsenistöään aivan yhtä paljon kuin jäsenistö hallitusta.

Siksi pyydänkin Sinua, kantalainen:

1. Vaikuttamaan. Anna palautetta, kiitä tai pyydä kehittämään toimintaamme. Ideoi ja auta hallitusta huomioimaan jäsenistönsä toiveita. Ota yhteyttä sähköpostitse kanta@lists.utu.fi, Facebook-sivulla tai nykäisemällä hihasta.

2. Osallistumaan. Käy Kannan tapahtumissa ja hallituksen kokouksissa, vastaa Kannan kurssipalaute- ja hyvinvointikyselyihin. Osallistu laulukirja-, vuosijuhla-, kalenteri-, ulkomaan eksku- tai Työelämätapahtuma-toimikuntaan. Lue Torstaitöräystä.

3. Muistamaan, ettei hallitukseenkaan hakemiseen ole mitään kynnystä. Innokkuus, reippaus ja kiinnostus Kannan toimintaa kohtaan riittävät.

Kannan hallitus puolestaan lupaa:

1. Tehdä toiminnastaan entistä avoimempaa. Jäsenistö kutsutaan kokouksiin, ja esityslistat julkaistaan ajoissa monilla foorumeilla.

2. Järjestää yhä parempia tapahtumia. Täksi kevääksi on suunnitelmissa muun muassa kotibileet, karaokeilta sekä leffa- ja konserttieksku, kirppari ja vaikka mitä muuta!

3. Ajaa yhä näkyvämmin opiskelijoiden etua. Kurssipalaute- ja hyvinvointikyselyiden lisäksi Kanta järjestää vaalitempauksia ja tekee yhä aktiivisemmin yhteistyötä oppiaineen kanssa.

Kolme lupausta kolmesta pyynnöstä, reilu peli, eikö? Toivotan kaikille kantalaisille toimeliasta kuluvaa vuotta!

JaninaJokimies

Janina Jokimies, puheenjohtaja, Kanta ry.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8