Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Hyvinvointikyselyn tulokset ovat täällä

Kanta ry. järjesti maaliskuussa jäsenistölleen hyvinvointikyselyn, johon leffalipun ja vaikuttamismahdollisuuden houkuttelemina vastasi 40 henkilöä. Kysyimme jäsenistön mielipidettä muun muassa sitseistä, etkoista, bileistä, vappu- laskiais- ja pikkujouluohjelmasta sekä tuutoroinnista. Erityisesti kysely keskittyi alkoholittomien tapahtumien kehittämisideoihin. Kaikkiin kysymyksiin ei tarvinnut vastata, joten vastanneiden määrä vaihtelee tuloksissa.

Kanta pärjää ihan hyvin

Suurin osa kantalaisista on tyytyväisiä Kannan tapahtumiin: vastanneista 26 40:stä oli todella tai melko tyytyväisiä. Neutraalin keskivälin kolmosen valinneita oli 13, ja vain yksi oli sitä mieltä, ettei ole Kannan toimintaan kovinkaan tyytyväinen.

Kehuja Kanta sai aktiivisuudestaan ja monipuolisesta tapahtumatarjonnastaan. Sitsit ja baaribileet ovat Kannan todellisia vetonauloja, ja niitä kantalainen haluaisikin järjestettäväksi lisää. Erityisen rakastettuja ovat myös Kannan vapunvietto ja saunaillat. Myös toimistoetkoperinne on pidetty, vaikka siitä tiedottamista voisi tehostaa ja aikaistaa ja kevyttä ohjelmaa järjestää.

Kysely osoitti, että myös alkoholittomia tapahtumia on riittävästi mutta että niiden kuukausittaista sijoittelua, aikatauluja ja mainostamista pitäisi parantaa. Noin puolet vastanneista 40:stä osallistuisi Kannan tapahtumiin, kuten mökkeilyyn, myös viikonloppuna.

Ruoanlaittokerho, leffailta ja stand up!

Alkoholittomista tapahtumista lenkkikerho sain vähiten kannatusta: sitä kannatti seitsemän kantalaista, kun taas suosituinta peli-iltaa kannatti 23 kantalaista. Keilaus, museovierailu ja teatteriretki sijoittuivat tasavahvoina näiden väliin. Myös toimistositsit, kirppis ja haalarimerkkiompelu saivat paljon kannatusta.

Kysymys 10. Haluatko osallistua uudelleen joihinkin seuraavista, viime vuonna järjestetyistä alkoholittomista tapahtumista? Vastaajien määrä: 31

Kantalaiset antoivat hallitukselle myös paljon uusia ideoita. Tässä on niistä muutamia:

– ruoanlaittokerho

– leffailta

– yhteisbrunssi

 – kielitieteellinen keskusteluilta

– haalarimerkkien suunnittelukisa

– luistelu tai avantouinti

– stand up- ja konserttivierailu

– joenrantapiknik

– laskettelureissu.

Kantalaiset toivoivat myös kastajaishenkistä pubikierrosta, Halloween-iltaa, kylpyläreissua, kaunokirjallisuuslukupiiriä ja yhteisosallistumista muun muassa Aurasoutuihin, Pikkulaskiaiseen ja Akateemiseen Aurajokilaivuritutkintoon eli Aatuun.

Kiireinen kantalainen ei osallistu

Kiire on kyselyn mukaan suurin osallistumattomuuden syy Kannan tapahtumiin. Kantalainen

Kysymys 12: Jos et osallistu Kanta ry:n tapahtumaan, mikä on siihen useimmiten syynä? Voit valita useita vaihtoehtoja. Vastaajien määrä: 40

työskentelee, harrastaa ja varsinkin viikonloppuna matkustaa perheen luo kotipaikkakunnalle. Moinen aktiivisuus on hienoa, eikä Kanta siitä millään tavalla moiti.

Seuraavaksi suurin osallistumatta jättämissyy on se, ettei ohjelma ole mieluista. Kymmenen 40:stä sen sijaan sanoo, ettei tapahtumasta ole tiedotettu ajoissa. Muiksi syiksi kantalaiset listasivat oman laiskuutensa ja saamattomuutensa, ujoutensa ja sen, etteivät he tunne itseään tervetulleiksi toimistolla.

Kantalainen saa tapahtumat tietoonsa useimmiten torstaitöräyksestä ja muusta s-postista, mutta haluaisi enemmän myös facebook-eventtejä. Suurin osa saa tapahtumista tiedon aina ja usein ajoissa. Puskaradion kantalainen toivoisi toimivan paremmin.

Kysymys 15. Mikä tiedoskanava olisi sinulle mieleisin? Voit valita useampia vaihtoehtoja. Vastaajien määrä: 39

Lastenkutsusitsit ja Hawaji-bileet!

Kantalaiset ideoivat ahkerasti myös bile- ja sitsiteemoja. Kantalainen haluaisi bilettää varsinkin lastenkutsu-, liikennevalo- (varatut pukeutuvat punaiseen, sinkut vihreään), Pokemon-, Hawaiji-, tooga-, 90- ja 80-luku- ja toimintaelokuvabileissä.

Sitsaaminen sen sijaan luonnistuisi kantalaiselta mieluiten haalari-, lastenkutsu-, Kalevala-, Suomi vs. Ruotsi-, urheilu-, nörtti-, pulsu- ja meemi-, kaveri-, naamio- ja kabaree-sitseillä.

Janina Jokimies
Kanta ry:n sopo

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8