Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Tervehdys joulu, näkemiin Kieleke

Seinänaapurini soittaa kaiuttimestaan Whamin Last Christmasia. Peitän korvani ja mietin, eikö muka muita joululauluja ole keksitty. Pidän joulun rauhasta sekä hämärästä tunnelmasta mutta juhlan turhasta pitkittämisestä ja renkutusten liiallisesta toistosta en. Jos valmistautuminen aloitetaan jo marraskuun alussa, kyllästyn koko touhuun kahdessa viikossa.

Kaikkeen vanhaan löytyi onneksi uutta maustetta Kannan ja Sugrin viihdyttävistä pikkujouluista, enkä nyt puhu riisipuuron päälle ripoteltavasta kanelista, vaan sukukielisistä joululauluista. Enkä muista ennen nähneeni ainejärjestömme tapahtumissa Joulupukkia, jonka fuksit olivat tänä vuonna kutsuneet paikalle! Näiden pippaloiden jälkeen oli helpompi päästä juhlatunnelmaan.

Vuoden viimeinen lehti on toiminnantäyteinen. Toimittaja Mariette tarjoilee jouluisia palindromeja ja raportoi oppiaineen ja opiskelijoiden yhteisistä pikkujouluista sekä Kannan ja Sugrin pikkujouluista tarkemmin. Arvostelemme Suomen suosituimman konvehtirasian, mistä toimittaja Vilma on koonnut jutun. Sen lisäksi toimittaja Elina esittää hieman epätavallisen mutta kauniin joulurunon ja mä kerron Kritiikin omalaatuisista viimesyksyisistä fuksisitseistä.

Uuden vuoden alkaessa lähden Kielekkeen toimituksesta. Neljä vuotta sitten tällä sivulla julkaistiin ensimmäinen juttuni ”Erään fuksin mietteitä yliopistoelämästä”, jossa ihmettelin yliopiston väenpaljoutta ja rikasta tapahtumatarjontaa. Lähteminen tuntuu oudolta, sillä lehti on ollut tärkeä osa opiskelijaelämääni siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran nousin Tiedon portaita ja suutelin Agricolan jalkaa (en pelännyt pöpöjä: kuvatodiste edellä mainitussa jutussa). Olen saanut seurata toimituksen kokoonpanon vaihtumista, Juhla-Kielekkeen väsäämistä ja WordPressin päivittymistä. Pääsin julkaisemaan liudan kirja- ja leffa-arvosteluita sekä kokeilemaan päätoimittamista. On ollut hauskaa, innostavaa, välillä hankalaakin. Seuraavaksi jatkan näitä hommia jossain muualla ja teen tilaa seuraaville kirjoittajille. Pistäkää ensi vuonna Kielekkeen TikTok ja Instagram seurantaan!

Hilda Hietanen

Kirjoittaja on 5. vuoden suomen kielen opiskelija ja Kielekkeen väistyvä päätoimittaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8