Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Tutustu yliopistokampukseen!

Opiskelujen aloittaminen yliopistossa saattaa jännittää monesta syystä. Yksi näistä lienee monelle se, että kampus ei ole ennestään tuttu paikka. Senpä vuoksi päätimme esitellä kampusta jo näin hyvissä ajoin etukäteen. Orientaatioviikoilla uudet opiskelijat pääsevät toki tuutorien johdolla tutustumaan kampukseen ihan paikan päällä. Bongaatko samoja paikkoja kuin tästä esittelystä?

Turun yliopistokampus sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Turun keskustasta. Se on Aurajoen tuntumassa ja lähellä Turun yliopistosairaalaa. Turun kampus ulottuukin aina Tuomiokirkolta Kupittaan juna-asemalle saakka. Kampuksen ydin sijaitsee Yliopistonmäellä. Seuraavaksi esittelen muutamia paikkoja kampukselta sekä muita tärkeitä paikkoja, jotka varmasti tulevat tutuksi pian opiskelun päästessä vauhtiin.

Arcanum

Arcanum on humanistisen tiedekunnan rakennus. Suomen kielen – kuten myös muiden kielten ja muun muassa kirjallisuuden ja historian – luentoja järjestetään tässä rakennuksessa. Arcanum on juuri peruskorjaustöistä valmistunut, joten paikat ovat upouusia ja monelle vanhemmallekin opiskelijalle vielä tutustumisvaiheessa.

Arcanumissa on erilaisia luentosaleja ja luokkahuoneita, kuten myös humanistisen tiedekunnan opetushenkilökunnan toimistotilat. Rakennuksesta löytyy myös muun muassa kirjasto ja opintotoimisto, jonka esittelen seuraavaksi.

Opintotoimisto

Arcanumista löytyy humanistisen tiedekunnan opintotoimisto. Käynti opintotoimistoon on rakennuksen aulan perimmäisessä vasemmassa kulmassa. Opintotoimistossa työskentelevät esimerkiksi opintoneuvojat, joiden pakeille voi mennä, jos mikä tahansa opintoihin liittyvä asia mietityttää.

Kannan toimisto

Kanta ry jakaa toimistonsa historian opiskelijoiden ainejärjestö Kritiikki ry:n kanssa. Toimistomme sijaitsee pian kaikille tutuksi tulevan Assarin ullakon takana. Toimistolle saavutaan Yo-talo B:n rapun kautta hissillä 2. kerrokseen. Hissistä poistutaan vasemmalle ja käytävän perältä oikealta löytyy toimistomme!

Kannan hallitus järjestää toimistolla ”päivystyksen” eli hengailuhetken ainejärjestön jäsenille kahdesti viikossa. Hallitus päivystää kerran viikossa myös kritiikkiläisten kanssa yhdessä yhteispäivystyksessä, joten silloin voi päästä tutustumaan myös toimistokämppisjärjestön edustajiin.

Yliopistokirjastot

Kampuksella on useita kirjastoja. Kirjastoista löytyy useimmat kurssikirjat ja tenttikirjat sekä paljon muuta materiaalia. Kirjastoissa on myös lukusaleja, hiljaisia opiskelutiloja, etukäteen varattavia ryhmätyötiloja ja muun muassa tulostimia, jotka ovat opiskelijoiden vapaassa käytössä. Yliopistokirjastoihin tarvitsee erillisen kirjastokortin, jonka hankkimiseen löytyy hyvät ohjeet Turun yliopiston nettisivuilta.

Yliopiston pääkirjasto Feeniks sijaitsee Yliopistonmäellä. Sieltä löytyy useimpien eri oppiaineiden materiaaleja. Kirjastoja on myös tiedekuntakohtaisia. Esimerkiksi Arcanumin 3. kerroksen kirjastosta löytyy pääosin humanistisen tiedekunnan teoksia. Educariumin kirjasto puolestaan keskittyy esimerkiksi kasvatustieteiden yms. oppiaineiden materiaaleihin.

Opiskelijaravintolat

Kampuksella on yli kymmenen opiskelijaravintolaa. Ydinkampuksen eli Yliopistonmäen tuntumassa niistä sijaitsevat Assarin ullakko, Galilei, Macciavelli, Pikku Maccia, Kårkafé Aurum, ja Kårkafér Arken. Lounaspaikoissa on siis valinnanvaraa. Suurin ja suosituin ravintola näistä on Assarin Ullakko eli ”Assari”.