Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Kannan puheenjohtajan tervehdys

Tervetuloa fuksit!

Kerron tässä tervehdyksessä lyhyesti suomen kielen ainejärjestön Kanta ry:n toiminnasta.

Ainejärjestö on ennen kaikkea opiskelijan edunvalvoja, mutta siellä tapahtuu myös paljon muuta. Järjestämme paljon erilaisia tapahtumia peli-illoista ja kulttuuriekskursioista sitseihin ja bileisiin. Tapahtumien lisäksi järjestämme opintoja edistävää toimintaa, esimerkiksi opintopiirien muodossa.  Teemme myöskin paljon yhteistyötä oppiaineemme henkilökunnan kanssa. Pääasiassa Kanta ry:n toiminnasta vastaa ainejärjestön hallitus, mutta jäsenistön osallistaminen on mahdollista monissa apua vaativissa toimissa.

Toimintamme tärkein paikka on ainejärjestötilamme, Yo-talo B:ssä sijaitseva toimisto. Jaamme toimiston historian opiskelijoiden ainejärjestö Kritiikki ry:n kanssa. Toimistolla on erilaisten tapahtumien lisäksi mahdollisuus tavata kantalaisia päivystysten (eli eräänlaisten kahvihetkien) muodossa kolme kertaa viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12–14. Perjantain päivystykset ovat Kritiikin kanssa järjestettäviä yhteispäivystyksiä, jolloin paikalla on myös toimistonaapureitamme. Päivystyksissä on mahdollista esimerkiksi nauttia kahvia tai teetä, vaihtaa kuulumisia opiskelutovereiden kanssa, lainata kirjoja Kannan kirjastosta (kirjalista nähtävissä verkkosivuillamme!) tai ostaa kannatustuotteitamme (mm. haalarimerkkejä, kangaskasseja tai sitsilaulukirjan). Etenkin jälkimmäinen mahdollisuus kannattaa pitää mielessä haalareiden saapuessa!

Parhaiten pysyt kärryllä ainejärjestömme asioista seuraamalla erilaisia tiedotusvälineitä. Pääsääntöinen kanavamme tiedottamiseen on sähköpostilistamme, johon pystyt liittymään nettisivuillamme.
Nettisivumme löydät osoitteesta https://tyyala.utu.fi/kanta/
Instagramin nimimerkillä @kantalaiset
Facebookin nimellä Kanta ry.

Tärkeimpiä yhteistyökumppanejamme ovat jo aiemmin mainittu Kritiikki sekä sisarjärjestömme Sugri. Historia molempien ainejärjestöjen kanssa ulottuu pitkälle, eikä loppua yhteistyölle tulla kummankaan kanssa varmasti pitkiin aikoihin näkemään. Sugri on siitäkin opiskelijoillemme tärkeä järjestö, että monet ovat opintojensa aikana molempien ainejärjestöjen jäseniä pääaineestaan huolimatta. Olet siis alusta alkaen tervetullut molempien ainejärjestöjen toimintaan, vaikka olisit jo linjasi valinnut!

Lopuksi haluan kehottaa teitä nauttimaan mahdollisimman paljon alkavasta fuksivuodestanne. Alussa infoa tulee paljon ja opinnot saattavat tuntua aiempiin verrattuna raskaalta, mutta tietoa oppii käsittelemään ja työmäärään sekä -tapoihin tottuu. Toivon näkeväni mahdollisimman monen teistä orientaatioviikkojen lisäksi myös myöhemmin syksyllä järjestettävissä ainejärjestön tapahtumissa. Lähtekää myös rohkeasti syyskokouksessa mukaan ainejärjestömme toimintaan!

Nähdään pian!

Elias Kukkonen
Kannan puheenjohtaja Elias Kukkonen. Kuva: Anniina Lautkankare.

Kannan puheenjohtaja Elias Kukkonen. Kuva: Anniina Lautkankare.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8