Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kielekkeen toimitus 2022 esittäytyy

Kielekkeen toimitus on tänä vuonna ennätyssuuri yhdeksällä toimittajallaan, joten saanen esitellä koko toimituksen muutaman haastattelukysymyksen kautta. Peruskysymysten lisäksi halusin tietää mistä toimitus unelmoi, mikä saa heidät hymyilemään ja mikä on parasta just nyt.

Ensin neljä pätevää päätoimittajaamme: Joonas Sillanpää, Sara Ijäs, Hilda Hietanen ja Anna Hollo.

Joonas Sillanpää

Joonas Sillanpää

Joonas Sillanpää

Kolmannen vuoden opiskelija Joonas Sillanpää on tämän Kielekkeen päätoimittaja. Hän on jo Kieleke-konkari vaikuttaessaan kolmatta vuotta putkeen toimituksessa. Kielekkeen toimitukseen Joonas on päätynyt vuodesta toiseen samalla kaavalla ilmoittaessaan syyskokouksessa olevansa kiinnostunut Kielekkeen toimittamisesta. Tänäkin vuonna hän odottaa antoisia kirjoitushetkiä, julkaisuviikon itseaiheutettua stressiä ja mukavaa yhteistyötä toimituksen kesken.

Joonas unelmoi palkallisesta kesälomasta. Syypää Joonaksen hymyyn on omat vitsit ja parasta just nyt on lähestyvä Osma-viikonloppu!

Sara Ijäs

Sara Ijäs

Sara Ijäs

Toinen Kieleke-konkari ja kolmannen vuoden opiskelija Sara Ijäs on myös yksi päätoimittajistamme. Sara rakastui Kielekkeeseen fuksina ja kokee vaikeaksi päästää irti, joten täällä hän on tänäkin vuonna! Erityisesti tänä vuonna hän odottaa Juhla-Kielekettä, eli 60(+1)-vuotiaan Kanta ry:n vuosijuhlien kunniaksi tehtävää erikoisjulkaisua.

Sara unelmoi omasta koirasta. Syypää Saran hymyyn on mehujää ja hän kertoo, että parasta just nyt on uusi koti!

Hilda Hietanen. Kuva: Verneri Hietanen

Hilda Hietanen Kuva: Verneri Hietanen

Hilda Hietanen

Kolmas kolmannen vuoden kielekeläinen on Hilda Hietanen. Hänen historiansa Kielekkeessä on yhtä vanha kuin akateeminen urakin, mutta virallisesti tämä on Hildan toinen vuosi toimituksessa. Tältä vuodelta hän odottaa uusia ideoita ja luovuutta, sillä tänä vuonna toimituksessa on paljon uusia tyyppejä mukana. Hildan mielestä on ihanaa, miten näin moni on rohkaistunut kastamaan koipensa journalistiikan mystisiin vesiin!

Hilda unelmoi pääsevänsä museoalalle töihin, ehkäpä oppaaksi Turun linnaan! Hän kertoo myös, kuinka haluaisi joskus kokeilla miekkailua sekä historian elävöitystä esimerkiksi osallistumalla keskiaikamarkkinoiden järjestämiseen. Syypää Hildan hymyyn on auringonpaiste, pöhköt kansanlaulut sekä ystävien koirat ja kissat. Joskus myös tölkki lonkeroa. Ja parasta just nyt on Euroviisujen odotus, vaikkei Suomen edustaja erityisemmin sytytäkään Hildaa.

Anna Hollo

Anna Hollo

Anna Hollo

Neljäntenä päätoimittajanamme toimii neljännen vuoden opiskelija Anna Hollo. Hän on aina pitänyt kirjoittamisesta, ja hallitushommien päättyessä jää aikaa myös Kielekkeelle. Tältä vuodelta Anna odottaa kirjoittajana kehittymistä sekä sitä, että toimitus pääsee suunnittelemaan kivoja juttuja livenä. Hän haluaa myös kirjoittaa monipuolisesti erilaisia juttuja. Anna odottaa tietysti myös muihin kielekeläisiin tutustumista!

Anna unelmoi kuivista kaduista ja siitä, että voisi viilettää pyörällä taas helposti paikasta toiseen. Unelmiin sisältyy myös pidemmät sijaistuspätkät jossakin kivassa koulussa sekä matka Lontooseen, missä on tarkoitus nähdä hyvää ystävää pitkästä aikaa! Syypää Annan hymyyn on hyvä ruoka ja hyvä seura, siskon kanssa vietetty aika, tanssiminen ja söpöt eläimet. Parasta Annan mielestä just nyt on opettaminen, Emmi-Liia Sjöholmin Virtahevot -teos sekä aina Lidlin hummus!

Seuraavaksi esittäytyy vaikuttava toimittajakaartimme.

Erika Löytynoja

Erika Löytynoja

Erika Löytynoja

Toisen vuoden opiskelija Erika Löytynoja oli toimituksessa viime vuonnakin, joten jatkaminen toiselle kaudelle tuntui luontevalta jatkumolta. Tältä vuodelta hän odottaa hyvien juttuaiheiden keksimistä sekä sitä, että pääsisi kirjoittamaan enemmän.

Erika unelmoi omistavansa lemmikin jonain kauniina päivänä. Syypää Erikan hymyyn on myös eläinaiheinen nimittäin eläinvideot! Parasta just nyt Erikan mielestä on se, että jäät ja lumi sulaa edes vähän eikä tarvitse pelätä kallon halkeamista aina, kun poistuu kotoa.

Emmi Saarnilehto

Emmi Saarnilehto

Emmi Saarnilehto

Kolmannen vuoden opiskelija Emmi Saarnilehto päätyi Kielekkeeseen, koska pitää kirjoittamisesta. Emmillä on myös hyvä mielikuvitus ja luova mieli, joita on kiva päästä hyödyntämään toimituksessa. Toimitukselta hän odottaa juttujen kirjoittamista yksin ja muiden kanssa.

Emmi unelmoi matkasta Thaimaahan sekä uusista hienoista parvekekalusteista. Syypää Emmin hymyyn on hyvät läpät ja söpöt eläimet. Parasta just nyt Emmin mielestä on, kun rajoitukset poistuivat!

Merena Aaltonen

Merena Aaltonen

Merena Aaltonen

Kolmatta vuotta opiskeleva Merena on nyt ensimmäistä kertaa osa Kielekkeen toimitusta! Tämä tapahtui vähän vahingossa, ja omin sanoin: ”Sara pakotti.” Tältä vuodelta hän kuitenkin odottaa, että pääsee kirjoittamaan hauskoja tekstejä!

Merena unelmoi siitä, että kandi olisi valmis. Syypää Merenan hymyyn on hyvät vitsit ja parasta just nyt on pian saapuva kesä!

Sini Launiainen

Sini Launiainen

 

Sini Launiainen

Fuksivahvistus Sini Launiainen päätyi Kielekkeeseen hetken mielijohteesta, mutta ei kuitenkaan kadu päätöstään. Hänen mielestään Kielekkeen porukka on superhauska, joten toimittamisvuodelta voikin odottaa hauskoja juttuja, jänniä keskusteluja ja paljon naurua!

Sini unelmoi rakkaudesta ja syypää hymyyn on tällä kertaa kissat, pandat ja energinen musiikki. Parasta just nyt Sinin mielestä on elämän positiivisuus ja tuleva kevät!

Wilma Laitiainen

Wilma Laitiainen

Wilma Laitiainen

Toinen fuksivahvistus Wilma Laitiainen on yksi Kielekkeen toimittajista. Wilma päätyi Kielekkeeseen tuutorinsa Saran vaikutuksesta kerätessään fuksipassimerkintöjä sekä mielenkiinnosta lehden tekemiseen. Hän odottaa Kieleke-vuodelta siedätyshoitoa kirjoitustraumoihin ja kivoja suunnittelu- ja kirjoitushetkiä muun toimituksen kanssa.

Wilma unelmoi taloudellisesta vakaudesta. Syypää Wilman hymyyn on yleensä Cheek ja parasta just nyt on alkava kevät!

 

Wilma Laitiainen
Kirjoittaja on ensimmäisen vuoden suomen kielen opiskelija, Kannan tiedottaja ja yksi Kielekkeen toimittajista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8