Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden lehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
13. LUUKKU

Leffavinkki

Elokuvien katselu on hyvä tapa viettää lomaansa. Tunnettuja jouluklassikoita ovat esimerkiksi Ihmeellinen on elämä (1946), Yksin kotona (1990) sekä Joulupukki ja Noitarumpu (1996). En ole paljoa tähän kategoriaan liittyviä elokuvia katsellut, mutta yksi uusimmista ja parhaimmista lajityyppinsä edustajista on mielestäni Klaus (2019). Se kertoo ylelliseen elämään tottuneesta postinkantajasta, joka heivataan yksinäisellä saarella sijaitsevaan kylään. Pojanklopin täytyy hoitaa pestinsä tarpeeksi hyvin päästäkseen joskus saarelta pois. Postinkantaja tapaa mystisen erakoituneen Klaus-ukon, joka auttaa häntä keräämään kylän lasten kirjeitä ja jakamaan heille lahjoja. Tarina on kaunis ja animaatiojälki viehättävää. Leffa on sopivan lämminhenkinen, mutta ei liian imelä. Sanoisin sitä pikemminkin talviseksi kuin jouluiseksi.

Hilda Hietanen
Kirjoittaja on kolmannen vuoden suomen kielen opiskelija ja yksi Kielekkeen päätoimittajista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke[at]lists.utu.fi

Päätoimittajat:
Joonas Sillanpää | joonas.k.sillanpaa[at]utu.fi
Sara Ijäs | sara.u.ijas[at]utu.fi
Hilda Hietanen | hilda.h.hietanen[at]utu.fi
Anna Hollo | anna.k.hollo[at]utu.fi

Toimittajat:
Erika Löytynoja | erika.i.loytynoja[at]utu.fi
Emmi Saarnilehto | emmi.j.saarnilehto[at]utu.fi
Merena Aaltonen | merena.m.aatonen[at]utu.fi
Sini Launiainen | sini.h.launiainen[at]utu.fi
Wilma Laitiainen | wilma.v.laitiainen[at]utu.fi

Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi Kielekkeen tekstaripalstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8