Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Kanta kannattaa korren kantamista kekoon

Kaksi viikkoa sitten vietettiin TYYn kestävän kehityksen viikkoa, jonka teemana oli kestävä kulutus. Kanta osallistui kestävän kehityksen viikkoon kehittämällä peli-iltaan ympäristöaiheisen Kahootin, jonka palkintona oli bambuhammasharja.

Kanta pyrkii muutenkin kaikessa toiminnassa huomioimaan ympäristön ja luonnon näkökulmat. Konkreettisesti tämä näkyy esimerkiksi siinä, että pyrimme ostamaan järjestön tapahtumiin aina ensisijaisesti Reilun kaupan tuotteita, toimiston jätelajittelu pelaa ja suurin ylpeydenaiheemme, sitsiastiasto, on toivottavasti osana vielä monissa ikimuistoisissa sitsihetkissä.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi turvallisimmat fyysiset opiskelijatapahtumat järjestetään ulkona.  Kanta pyrkiikin aina säännöllisin väliajoin houkuttelemaan jäsenistöään luonnon siimekseen. Liikuntasopomme Joonaksen hiljattain järjestämä Joonaksen syysseikkailu houkutteli kaksikymmenpäisen kantalaisjoukon seikkailemaan ja syksyn piristykseksi saadaan toivottavasti vielä ainakin yksi ulkoilutapahtuma.

Maailman luonnonvarojen ylikulutuspäivää vietettiin tänä vuonna koronan takia myöhemmin kuin viime vuonna, mutta paljon on vielä tehtävää. Tässä taistelussa Kanta on valmis kantamaan kortensa kekoon. Omien kulutustottumusten ja luontosuhteen pohtiminen tekeekin jokaiselle meistä hyvää. Näinä etäopetuksen aikoina onkin hyödyllistä pistäytyä välillä omien neljän seinän ulkopuolella luonnossa, vaikkapa bongailemassa fasaaneja. Ja kenties poimia matkalla pari roskaa. Tehdään jokaisesta viikosta kestävän kehityksen viikko!

Ilkka Olkku
Kannan hallituksen puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8