Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Suoritetaan LiikeKannallePano

Olen Joonas, Kanta Ry:n hallituksen uusi liikuntasopo. Tulin yliopistoon syksyllä. Kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Huomasin heti pitäväni oppiaineesta ja Kanta alkoi tuntua kotoisalta. Ensimmäinen varjo kaiken kauniin ylle laskeutui jo syksyllä. Kastaessani ujosti varpaitani yliopistomaailmaan huomasin, ettei ainejärjestössämme juurikaan liikuta. Liikuntatapahtumia oli kyllä, mutta osallistujamäärät olivat varsin maltillisia. Toivoin siihen muutosta. Siksi uusi pestini tuntuu kuin minulle tarkoitetulta. En hakeutunut tehtävään, mutta näissä saappaissa minä kuitenkin tämän vuoden kuljen. En tiedä mistä liikuntatapahtumien epäsuosio kumpuaa, mutta tahdon ottaa siitä selvää. Vain siten voin saada muutoksen aikaan.

Tavoitteenani on luoda Kantaan liikuntakulttuuria, jossa liikunta olisi mielekästä yhteistä tekemistä, jotakin mitä odottaa. Ensimmäisenä toimenpiteenäni liikuntavallankahvassa päätin lanseerata LiikeKannallePano -nimisen liikuntatapahtumien sarjan(=LKP). LKP:n tavoitteena on Kannan saaminen liikkeelle. Yhtenä keinona päätin ottaa käyttöön lahjonnan. Aktiivisia liikkujia tullaan nimittäin palkitsemaan vuoden lopussa. Liikunnan tulisi olla palkitsevaa jo itsessään, mutta ensin on houkuteltava ihmiset paikalle, jotta he voivat saada palkitsevia kokemuksia.

LKP:n oli tarkoitus saada liukas alku Kannan luistelutapahtumalla. Se ei saanut. Jäsenet luistivat tapahtumasta. Minun lisäkseni vain yksi kantalainen saapui paikalle. Olin pettynyt. Olin epäonnistunut. Seisoin sateisessa illassa Parkin tyhjenevällä tekojäällä ja mietin, mikä meni pieleen. Se oli tähdellistä, sillä vain siten saatoin kehittyä. Olen itsekin vielä matkalla kohti tehtäväni vaatimaa tasoa. Olen asettanut riman tavoitteeseen, enkä anna takaiskujen lannistaa.

Uusi yritys tulee olemaan entistä ponnekkaampi. En voi vielä paljastaa mitä se on, koska en tiedä. Vetoan kuitenkin kaikkiin Kielekettä lukeviin kantalaisiin: ”Tulkaa liikkuu mun kaa!” Lupaan, että siitä tulee hauskaa, kunhan saamme osallistujamäärät nousuun. Yhdessä on riemukkaampaa! Siispä pyydän, seuraavan kerran, kun huomaat tiedotteen Kannan liikuntatapahtumasta, nappaa kaveria hihasta ja sano: ”Tule kanssani liikkumaan, se on tärkeää ja arvokasta, se on terveellistä, ja jos me mennään yhdessä, se on myös melkopuoleisen lystikästä!”

 Liikunnallista kevättä kaikille!

Joonas Sillanpää
Kirjoittaja on Kanta Ry:n liikuntasopo ja ensimmäisen vuoden suomen kielen opiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8