Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Luotetaan osaamiseemme!

”Miks sä suomee luet, eks sä osaa jo?”

Siinäpä on hulvaton vitsi, jonka olen kuullut turhauttavan monta kertaa. Kun olen saanut jupistua enemmän tai vähemmän nasevan vastauksen takaisin, ilmoille kajahtaa ihmettelyä siitä, mihin suomen kielen ─ tai siis ”äidinkielen” ─ opiskelija nyt voisi työllistyä. Hädin tuskin saan avattua suuni, kun jo kuulen irvailua humanistista ja kortistosta.  Niinpä niin.

Työllistyminen mietityttää varmasti monia, eikä vitsailu työttömäksi kouluttautumisesta auta asiaa. Paljastan kuitenkin salaisuuden: kyllä meitä humanisteja ja fennistejä vilisee työelämässä ja vieläpä ihan oman alan hommissa. Toivottavasti kenellekään suomen kielen opiskelijalle ei tule yllätyksenä, että meidänkin osaamistamme tarvitaan!

Työkokemus kerryttää osaamista sekä toimii valttikorttina työmarkkinoilla. Kanta haluaakin auttaa jäsenistöään työkokemuksen kartuttamisessa. Olemme herättäneet sijaislistamme jälleen eloon, ja listalle voi liittyä jokainen Kannan jäsen. Tarjolla on myös kielenhuoltotöitä, sillä välitämme saamamme oikolukupyynnöt jäsenistöllemme sekä vinkkaamme muille ainejärjestöille, että kantalaiset taitavat esimerkiksi opinnäytetöiden kielenhuollon. Lisäksi Kielekkeeseen kirjoittamisesta saa oivan työkokemuksen ja -todistuksen. Lisätietoa näistä löydät Kannan verkkosivuilta.

Työllistymisessä tärkeää on tietenkin myös oma asenne. Sovitaanko, että nakataan yhdessä myytti työttömästä humanistista roskiin ja aletaan uskoa itseemme? On aika luottaa osaamisemme!

Nelli Mäkitalo

Kanta ry:n puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8