Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Yhteisöllisyyspäivä kokoaa yhteen opiskelijat ja henkilökunnan

Fennicumilta poistumisen myötä oppiaineemme opiskelijoiden ja henkilökunnan väliset arkiset kohtaamiset ovat vähentyneet merkittävästi; lehtorit työskentelevät nykyään suljettujen ovien takana Hämeenkatu 1:n tiloissa ja opiskelijat juoksentelevat pitkin kampusaluetta ripoteltujen kurssien perässä. Tämän vuoksi Kanta järjesti yhdessä oppiaineemme ja Sugri ry:n kanssa kaikille suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen opiskelijoille ja henkilökuntalaisille avoimen yhteisöllisyyspäivän!

Yhteisöllisyyspäivän tarkoituksena oli yleisen kuulumisten vaihtamisen lisäksi herättää keskustelua oppiaineen tulevaisuudesta, opiskelun sujuvuudesta ja tulevaisuuden työelämän haasteista. BioCityn Mauno-kokoustila oli varattu käyttöömme koko päiväksi. Aamupäivä alkoi henkilökunnan ja opiskelijoiden esittäytymisillä ja lyhyillä kuvauksilla siitä, miten kevät on kullakin taholla sujunut. Pian tämän jälkeen osallistujat jakautuivat pienryhmiin keskustelemaan esimerkiksi digitalisaatiosta, tutkijan urapolusta ja siitä, miten opintojen aikana tehdyt valinnat vaikuttavat tulevaisuuteen. Päädyin itse jälkimmäisenä mainittuun ryhmään. Oli äärimmäisen mielenkiintoista kuulla henkilökunnan tarinoita sivuainevalinnoista, ensimmäisistä työharjoitteluista ja siitä, etteivät hekään olleet aina varmoja valintojensa järkevyydestä vaan tekivät sitä, mikä tuntui hyvältä.

Keskustelutuokioiden jälkeen pääsimme nauttimaan Maunon kahvituksista ja juttelemaan vapaammin toistemme kanssa. Virallinen ohjelma jatkui vielä toisen ryhmäkeskusteluhetken muodossa, mutta päivän loppuhuipennuksena toimi ehdottomasti opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen Alias-mittelö.

Päivän aikana moni valitteli sitä, etteivät henkilökunta ja opiskelijat kohtaa nykyään entisen kaltaisissa määrin, mutta totesi samaan hengenvetoon, että vastaavanlaiset yhteisöllisyyspäivät voisivat toimia oivana ratkaisuna. Tämänkaltaisia tilaisuuksia onkin varmasti odotettavissa myös jatkossa!

Iida Virtanen

Kirjoittaja on Kielekkeen päätoimittaja, joka muistaa yhä mainita fuksisyksyisen Alias-voittonsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8