Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Hukassa paras idea – löytyykö se sinulta?

Turku tunnetaan erinomaisena opiskelijakaupunkina, mutta ainahan voi kehittyä – helmikuussa startanneen TurkuLab Challenge -kilpailun tavoitteena onkin tehdä Turusta Suomen paras opiskelijakaupunki!

Näyttökuva 2016-05-06 kello 10.46.33

Kuva on napattu Turkulabin omilta nettisivuilta: http://turkulab.fi/fi/etusivu/

TurkuLab Challenge on opiskelijoille tarkoitettu innovaatiokilpailu, jossa ideoidaan opiskelijoiden elämää hyödyttäviä ratkaisuja. Kilpailussa voidaan kehittää muun muassa opiskelija-asumista, kestävää kehitystä ja yhteisöllisyyttä. Kilpailu on yksi Turun Ylioppilaskyläsäätiön 50-vuotisjuhlavuoden hankkeista.

Mukaan voi tulla opiskelualasta riippumatta; tärkeintä on halu kehittää opiskelijan elämää! Osallistuminen on helppoa, sillä kilpailijan täytyy vain tunnistaa opiskelijan elämää koskettava ongelma, jolle pitäisi löytää ratkaisu tai johon hän on jo keksinyt ratkaisun.

Kilpailu koostuu viidestä eri osakilpailusta, jossa jokaisella on oma aihepiirinsä ja haasteensa. Näitä ovat talous, yhteisö, energia, IOT sekä avoin luokka. Osallistua voi myös eri tavoin: halutessasi voit olla mukana kannustamassa kavereita tai arvioimassa muiden ideoita, mutta kilpailu mahdollistaa myös oman innovaation liiketoiminnallisen kehittämisen yritysvalmentajien kanssa!

Kun kaikki viisi osakilpailua on käyty, on vuorossa finaali. TurkuLab Challengen finaali järjestetään 30. marraskuuta Logomossa, ja sinne valitaan 20 parasta kisaajaa. Kilpailun pääpalkinto on 7000 euroa, ja kaikkien palkintojen arvo on yli 20 000 euroa.

Jos ja kun kiinnostuit, surffaile osoitteeseen http://turkulab.fi/fi/etusivu/ ja liity mukaan kisaamaan! Voit myös twiittailla ideoitasi hashtagilla #fixmyturku. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus kehittää opiskelijan elämää, joten osallistuminen kannattaa – ei muuta kuin ideoimaan, kantalaiset!

Nelli Mäkitalo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8