Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Opintopiiri on pop!
kopokuva1

Kannan kopot suosittelevat opiskelemaan yhdessä.

Opiskelijan päivät ovat usein pitkiä, ja opiskeltavaa on paljon. Opiskelua edesauttaa sopivan opiskelutekniikan löytyminen. Moni pakertaa yksin, vaikka yhdessä opiskelu voi usein olla tehokkaampaa. Yhdessä voi opiskella esimerkiksi opintopiirissä. Porukassa opiskellessa voi saada vertaistukea ja keskustella oppimastansa. Näin esille voi nousta näkökulmia, joita yksin ei välttämättä tulisi ajatelleeksi.

Opintopiiri voi koostua vaikkapa kurssikavereista, ja piiri voi kokoontua esimerkiksi tentin alla. Myös Kanta järjestää säännöllisesti kokoontuvaa opintopiiriä, johon voi osallistua kuka tahansa suomen kielen opiskelija myös tenttien välisinä aikoina. Opintopiirissä voi tutustua myös vanhempiin opiskelijoihin ja saada näiltä arvokkaita vinkkejä. Kulloisenkin tapaamisen teema räätälöidään osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan. Kannan opintopiirillä on myös oma Facebook-ryhmä, jossa voi esittää toiveita tapaamisten teemoista ja tapaamisajankohdista sekä jakaa ideoita ja vaihtaa ajatuksia.  Fyysinen opintopiiri kokoontuu kerran viikossa Fennicumilla.

Opintopiiri on ollut pidetty opiskelumuoto. Opintopiiristä on osallistujien mukaan ollut hyötyä tenttiin kertaamisessa: kun saa käsitellä asioita ääneen yhdessä, tulee muotoilleeksi tenttivastauksia jo ennen varsinaista tenttiä. Sittenhän ei tarvitsekaan enää kuin vain mennä tenttiin ja kirjoitella vastaukset paperille.

Oletko Sinä ollut opintopiirissä? Millaisia kokemuksia Sinulla on siitä? Onko jokin ollut opintopiirissä erityisen hyvää, entä kaipaako jokin kehittämistä? Jätä toki kommenttisi kommenttikenttään tämän jutun alle. Sana on vapaa.

Vuoden lähestyessä loppuaan loppuu myös Ilkan pesti Kannan koulutuspoliittisena vastaavana. Ilkka haluaa kiittää kaikkia kantalaisia yhteistyöstä ja toivottaa hyvää jatkoa ja menestystä opintojen parissa!

Rauhaisaa joulunodotusta ja rentouttavaa joululomaa toivottaen

kopo-Ilkantti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8