Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Lehden kääntämisestä ja muista latteuksista

Ennalta määritetyn ajanjakson loppumiseen ja uuden ajanjakson alkamiseen liittyy monenlaista symboliikkaa. Esimerkiksi Kielekkeen toimituskauden päättyminen on omiaan kuvattavaksi päättymisen symboleilla. Nyt vuoden lopulla voimme todeta, että Kielekkeen toimituskausi on tulossa tiensä päähän. Toisaalta, kun uusi toimituskausi alkaa, aloitetaan puhtaalta pöydältä. Vanhan ja uuden toimituskauden välisessä murrosvaiheessa voi myös pohtia, olisiko jo aika kääntää lehteä.

Tavallisesti, kun tällainen vuoden kestänyt hanke lähestyy loppuaan, katsotaan taakse ja mietitään, mitä on saatu aikaan. Kielekkeen suurimmat uudistukset vuonna 2014 olivat varmaan info-Kielekkeen värillinen kansi ja verkkosivujen etusivun logo, joka vaihtui joka numerossa. Näistä graafisista hienouksista saamme kiittää Janne Kuja-Lipastia. Lisäksi saimme paljon uusia kirjoittajia ja muita tekijöitä, jotka toivat lehteen omia näkemyksiään ja ajatuksiaan. Mitään juttuideaa ei hylätty tai tyrmätty. Muuten Kielekkeessä purjehdittiin aika turvallisilla vesillä, ylläpidettiin ja vaalittiin aiemmin hyväksi havaittuja traditioita, joita toivottavasti jatkossakin vaalitaan ja myös kehitetään. Kaikkiaan Kielekkeellä on hyvät edellytykset kehittyä ja laajeta monella saralla.

Tässä numerossa on vinkkejä jouluvalmisteluihin, kirja- ja levyarvosteluja ja raportteja fennistien viimeisimmistä hankkeista ja ekskursioista. Entä oletko harkinnut lemmikin ottamista mutta et ole ihan varma, pystytkö opiskelijana huolehtimaan sekä opinnoistasi että lemmikistä? Lisäksi tämänkertaisessa numerossa on esimerkiksi runoutta ja palindromeja. Lue itse ja tee omat johtopäätöksesi!

Kielekkeen päätoimitus haluaa mitä vuolaimmin kiittää kaikkia tänä vuonna mukana olleita kirjoittajia, kuvaajia ja muita tekijöitä sekä lukijoita. Haluamme myös toivottaa hyvää toimikautta uusille päätoimittajille ja oikein hyvää ja rentouttavaa joulua kaikille. Rentouttavasta puheen ollen oletko koskaan kokenut absoluuttista hiljaisuutta?

Anna, Antti ja Janne

Anna, Antti ja Janne

Info-Kieleke 2014

Lehden taittamisesta

kieleke logo1_2014

vapputeema2kieleke_3_2014logo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8