Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Muutosten myllerryksessä

Vuosi 2014 on täynnä muutoksia: opintosuunnitelmaa uudistetaan, opintotuki on sidottu indeksiin, Turun yliopiston kieliaineiden pääsykokeet muuttuvat ja Kannan hallituksessa on valta vaihtunut. Tässäkin suhteessa Kieleke surffaa trendin aallonharjalla ja uudistaa rivinsä.

Kielekkeen nykyinen kokoonpano on sangen parrakas, mutta naisnäkökulmaakaan ei ole unohdettu. Anna Pihlajamäki, Etelä-Pohjanmaan lahja suomen kielelle, on kolmannen vuoden suomen kielen opiskelija, joka on kiinnostunut kirjoittamisesta, brittihuumorista ja hyvästä musiikista.

Åboriginaali Antti Ainola on kolmannen vuoden suomen kielen ”väliinputoaja”. Omien sanojensa mukaan Antti on aikaisemmin kirjoittanut Kielekkeeseen ainakin kolme juttua. Koska sanonnan mukaan ensimmäinen kerta on poikkeus ja toinen kerta perinne, voidaan puhua jo pitkän linjan lehtimiehestä.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä esittelemme teille Annan tavoin Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta ponnistaneen Janne Kuja-Lipastin. Janne on suomen kielen fuksi, jolla on aikaisempaa lehdentoimittamiskokemusta Kaluverkon tekemisestä. Lehti ei kenties ole teille tuttu, mutta Kauhajoen lukiossa se on maailmankuulu.

Vuoden ensimmäisessä numerossa pääteemana on muutos. Tästä lehdestä voi lukea muun muassa fuksien ensimmäisestä yliopistosyksystä, vaihto-opiskelijan elämästä ja suomen kielen viimeisimmistä muutoksista. Tällä kertaa Fen looks esittelee opiskelijoiden tyyliä muutoksen näkökulmasta. Haastattelemme myös Kannan uutta hallitusta.

Nauttikaa keväisestä auringosta ja uudesta Kielekkeestä!

Antti Ainola, Anna Pihlajamäki ja Janne Kuja-Lipasti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8