Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Jönssi jorinoi

Jönssi on sitä mieltä, että kun tervehditään, se on tehtävä oikein alusta saakka. Naapurin tullessa sinua rappukäytävässä vastaan ei ole syytä painaa päätä kumaraan ja seurata katseellasi lattialistoja, vaan kävellä ryhdikkäästi rinta rottingilla kunnioitusta herättäen. Oikeaoppinen naapurin tervehtiminen alkaa katsekontaktin hakemisesta jo hyvissä ajoin. Pontevalla, mutta ystävällissävytteisellä äänellä ilmoille luotavaa tervehdystä ei ole syytä jättää liian myöhään – siinä piilee vaara, ettei tervehditty ehdi vastata tervehdykseen. Täten tervehdys on tehtävä parin askeleen päässä tervehdittävästä.

Jos satut naapurisi kanssa yhtä aikaa hissiin, on syytä olla aina muutama puhkikulunut jutuntynkä takataskussa. Puhu vaikka päivän säästä tai Suurin pudottaja -kilpailun voittajasta. Pääasia on, että avaat sanaisen arkkusi! Jos hissikumppanisi on iältään lähempänä satavuotissynttäreitään kuin eläkkeelle pääsyä, on vaivattominta ohjata keskustelu huomaamattomasti siihen, miten ennen oli laivat puuta ja miehet rautaa. Tällöin sinulla ei ole huolen häivää kiusallisen hiljaisista hetkistä, sillä naapurin mummosi jatkaa puhumista ensimmäisistä mustavalkoisista tv-lähetyksistä ja tuohivirsuista vaikka hamaan maailmanlopuun saakka!

Morjestellaan kun tavataan!

Rakkaudella,

Jönssi Jonsendeerus

One Response to Jönssi jorinoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8