Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kieltolakisitsit Sotkun salakapakassa

Kantalaiset ja synapsilaiset pyörivät ympäri Sotkua ja etsivät paikkojaan sitsipöydistä. Jossain vilahtaa knalli, toisaalla helmet. On viiksiä, Chaplinia, charlestonia, liivejä ja helmiä. Tähän on selvästi panostettu!

Sääntöjen kertaamisen jälkeen istuudumme pöytiin ja aloitamme hilpeästi Helan gårin. Laulu kajahtaa voimalla koko Sotkuun, lieneekö osuutensa myös synapsilaisten runsaalla miesvahvistusten määrällä. Seuraavana vuorossa on jokin tuntemattomampi laulu, joka kuulostaa vähän virreltä. Yhtä hartaasti se myös lauletaan.

Odotettu vieras Helsingistä

Sitsien odotetuin henkilö saapuu paikalle Helsingistä asti, ja ihmiset taputtavat. Uudet snapsit kaadetaan laseihin vauhdikkaasti, ja viattomat kantalaiset joutuvat juomaan ensimmäiset pohjanmaan kautta. Rangaistuksia jaellaan avokätisesti – milloin niitä tulee myöhästymisestä, milloin pelkästä olemassaolosta. Kuuntelemme hiljaa puhetta kansalaisille viinan tärkeydestä. Puhe saa aikaan valtaisat suosionosoitukset. Olo alkaa tuntua huteralta, mutta pöytäseurueessa kiertävän lakan makuisen ”hajuveden” menekki on kova.

”Jossain vilahtaa knalli, toisaalla helmet. On viiksiä, Chaplinia, charlestonia, liivejä ja helmiä.”

Kurkea kurkitaan

Synapsin miesedustaja alkaa laulaa Finlandiaa, ja se vedetäänkin jopa patrioottisella antaumuksella. Pian muutama synapsilainen saa seuraavan rangaistuksen, ja rakkausrunot raikaavat salin etuosassa: ”Oi Kurki, Kurki, sua pihapuskassa kurkin!”.

Kello 21:18 salissa kaikuu ”kinky kinky bear”, mikä on ainut muistiinpanoni koko illasta. Tinakenkätyttö esitetään jossakin vaiheessa ylpeästi. Sotkun vessat ovat kestäneet jo yllättävän kauan, mutta vihdoin joku sanoo, etteivät ne enää vedä: miesten vessan lattia lainehtii.

Bileet jatkuivat Apinassa

Anna Saran puhe herkistää meidät kaikki, ja halaamme häntä salin edessä isona massana. Nyyhkytysten jälkeen palaamme taas laulujen ja mokkapalojen ääreen. Kahvien jälkeen sitsit loppuvat, mistä en luonnollisesti muista mitään. Muutaman sekavan tilanteen saattamana kannamme pöytiä ja penkkejä huojuvin jaloin, mutta paikat saadaan ojennukseen. Nauru raikaa ja kaikki rakastavat kaikkia. Hetken tanssimisen jälkeen Sotkun lamput sammuvat ja lähdemme suurena virtana kohti The Monkeyn Kieltolakibileitä.

A.P.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8