Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Gerin uudet vaatteet

Lueskelin kerran tänä keväänä itselleni iltasaduksi 9-vuotiaana kirjoittamani Spice Girls -sadun ja päätin jakaa sen Kielekkeen lukijoille. (En tiedä miksi, mutta ihan vain silkasta ilosta varmaan.) ”Tarinavihon äärellä: ihanat, kamalat muistot” -artikkelissani kerron tarkemmin ajatuksistani, joita vanhojen tarinoiden lukeminen minussa herättää. Mutta nyt, Spice Girls -satu, olkaa hyvät!

1 osa. Gerin esiintymis puku.

Taitava kirjailija myös kuvittaa oman tekstinsä

Spice Girlseille oli tulossa esiintyminen. Mutta Geri ei ollut ehtinyt ostaa itsellensä vielä hyviä esiintymis vaatteita. Hän lähti Mel B:een kanssa ostamaan hyviä vaatteita. He tulivat kauppaan, jonka nimi oli ”Pritty clothes”. Siellä myytiin paljon vaatteita ja myös todella seksikkäitä vaatteita. Mutta Mel B oli rajuin Spiceistä ja käski Gerin ostaa tosi seksikkäitä intialais Monatahana-vaatteita. Geri ei kehdannut ostaa sellaisia vaatteita. Kaikki nauraisivat ja luulisivat Geriä hulluksi hienostelijaksi.

”Älä välitä siitä jos sulle nauretaan. Ne kai varmaan vaan ihastuu sun vaatteisiin ja haluu itsekkin ostaa sellaisia. Minäkin ostaisin”, Mel B houkutteli. Mel B:een jutut saivat Gerin intoutumaan ja niin Ginger osti tämän punaisen intialaisen puvun.

Mitä tästä seuraa?

2 osa. Entä kengät?

Nyt Geri oli saanut hyvän puvun. Mutta arvaa, mitä puuttui? Aivan oikein: kengät. Emma tuli Gerin kanssa ostamaan kenkiä. Mutta Emma oli kaikista lapsellisin Spiceistä. Hän näytti Gerille eräitä vauvojen kenkiä, jotka oli tehty aikuisten kokoon. Tämän kaupan nimi oli ”Baby shoes”.

”En mä nyt tollasia kenkiä ikinä osta!!!” Geri ärjysi.
”Osta ihmeessä! Minullakin on aina esiintymisissä tollaisia kenkiä ja etkö ole silti huomannut, että ei minulle ketään naura ja mä olen suosittu.”

Niin Geri sitten ajatteli, että hänhän voisi tulla kuuluisaksi ja useimmat ihmiset antaisivat hänelle vaikka miljoona $, kun ennen antoivat vain Emmalle ja Mel B:eelle. Sitten Geri osti ne kengät. Kengät olivat sini-keltaiset vauvakengät. Hän sitten laittoi ne kassalle. Kassanmyyjä Bess Barbara oli iloinen, kun Geri osti kengät.

Mitä tästä seuraa?

($ = Taalaa)

3 osa. Entä hattu?

Hetken päästä Ginger Spice muistikin: ”HITSI!! VIELÄ PUUTUU HATTU!!!”

Mel C lähti Gerin kanssa ostamaan hattua. Mutta Mel C oli kaikista urheilullisin. He tulivat lakki kauppaan nimeltä ”Sport hats”. Mel C sanoi: ”Ostetaan sulle tämä foodball lippis!”
”Ei missään nimessä!!” Geri huusi ja raivostui melkein.
”Juu juu! Etkö huomannut, että kun äänestettiin yleisö äänillä meidän hattuja, minä voitin, kun minulla oli se minun Sport life lippis. Ostetaan sulle vaan toi jalkkislippis, sitä paitsi siinä lukee Ronaldo ja ainakin 98/100 ihmistä kannustaa Ronaldoa.”

Geri innostui. Näissä vaatteissa hän voittaisi Miss Skandidaviankin. Geri sitten osti lippiksen. Kaupanmyyjä George sanoi kanssa, että tämä lippis on kuuluisuus. Geri ostikin sen mielellään.

Mitä tästä seuraa?

4 osa. Esiintyminen.

Esiintymiseen oli enään 2 tuntia aikaa. Kaikki olivat jo saapuneet näyttämölle, eli katsomoon (SIIS YLEISÖ). Kaikki odottivat alkamista, myös Spice Girlssit. Kello veivasi vasta 12.15 ja esitys alkoi vasta kello 14.05. Miten he jaksoivat odottaa. Emma puki päälleen valkoisen asun ja vauvakengät, Victoria mustan puvun ja paksut kengät, Mel B leobardiasun, Mel C verkkariasun ja lippiksen + lenkkarit. Geri laittoi seksikkään intialais Monatahana-puvun, sini-keltaiset vauvakengät ja Ronaldo lippiksen.

Siinä sitten odotettiin ja odottiin ja odotettiin. Kun Spice Girlsien mielestä oli kulunut jo viisi tuntia, olikin kulunut vasta vartti. Toivotonta, toivotonta, TOIVOTONTA. Hetken päästä vihdoin soitettiin Spiceille. Siellä oli lippujen myyjä Jack Hard. Hän sanoi, että kaikki liput ovat nyt loppuneet joten voitte aloittaa jo NYT!

5 osa. Eikun lavalle!

”Nyt, nyt, nyt, nyt se tapahtuu”, huusi Spice Girlssit hulluina. Nyt kuuluttaja kuulutti: ”Hyvät naiset ja herrat: SPICE GIRLS!!” Yleisö huusi ja hurrasi ja taputti ja kiljui, kun viisikko asteli lavalle. Hetken oli kamala meteli, mutta hetken päästä saliin tulikin hirveä hiiren hiljaisuus.

”Miksi he lopettivat huudon??” ihmettelivät Spaissarit. Hetken päästä koko yleisö alkoi nauramaan ja huutamaan, että ”Geri on pälli! Geri on tyhmä! Geri on pölvästi! Geri on mummo!”

Nyt Spicet ymmärsivätkin, että Gerillä oli niin paljon erillaisia vaatteita, että hän näytti ihan typerältä. Geri ei ollut enään oma itsensä vaan hän oli kopio ystävistään! He eivät tienneet, mitä olisivat voineet tehdä ja Geri meinasi ruveta itkemään. Mutta onneksi Spice Girlssit olivat niin hyviä esiintyjiä, että he eivät painuneet epätoivoon. Hyvät esiintyjät huusivat: ”Hei! Gerin puku on tollainen ihan tarkoituksella, jos ette sitä ymmärtäneet!”

Sitten Spaissarit alkoivat laulamaan ja Rockkaamaan, niin että yleisö sitoutui vain lauluihin ja koko konsertti oli JUST RIGHT!

Loppu, the end.

Anna Sarasmo, 9 vee

Kirjoitusasu on alkuperäistekstin mukainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8