Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Pääkirjoitus

Elina:

Olen aina ollut huono ottamaan riskejä. Mitä vanhemmaksi kuitenkin tulen, sitä tärkeämmäksi koen itseni haastamisen. Mukavuusalueella on viihtyisää ja helppoa, mutta tiedonjanoani ja uteliaisuuttani siellä ei palvella. Aloitin Kielekkeen toimituksessa ensimmäisenä opiskeluvuonnani, eikä päätös vaatinut juurikaan harkintaa. Päätös kokeilla siipiäni toisena lehden päätoimittajana oli kuitenkin, itselleni tyypillisesti, pitkän harkinnan tulos. 

Päätin tarttua haasteeseen, sillä Kielekkeen toimitus on ollut minulle tärkeä paikka, jossa toteuttaa luovuuttani useassa eri formaatissa. Pesti päätoimittajana antaa uuden perspektiivin ja tarttumapinnan vanhaan tuttuun. Uudet haasteet toimivat usein loistavana resurssina kasvulle ja kehitykselle, jotka ovat ainakin minun luonani hyvin tervetulleita vieraita.

Ulkona hiljaa lämpenevä kevät ja hitaasti lähestyvä kesä ovat vakiinnuttaneet paikkansa juuri kasvun ja kehityksen metaforina, puskien inspiraatiota paikoista, joista sitä ei yleensä osaisi etsiä. Minua itseäni inspiroi ja innostaa luonto sen monipuolisine ilmiöneen ja ulkoasuineen. Kevät tuo mukanaan raikkaan tuulen, joka huuhtelee pois vanhan tunkkaisuuden. Aallot lyövät rantaan uuden näkökulman, ja sulavat jäät vievät mukanaan talven huolet. En usko, että on olemassa mitään niin suurta inspiraation lähdettä kuin luonto. Sen lisäksi, etsivä kuitenkin löytää inspiraatiota lähes mistä tahansa. Elämä on varsin moniulotteista, joten uusia ideoita löytää, kunhan osaa etsiä.

Inspiraation lähteitä on mielestäni yhtä monta kuin on ihmisiäkin, mutta kolme minulle rakkainta ovat ehdottomasti

 1. Luonto. Tämä ei selityksiä kaipaa
 2. Kirjallisuus, taide ja runous. Mistään ei löydä uusia näkökulmia ja ideoita taidetta paremmin!
 3. Elämä itsessään. Tunteet ja niiden kirjo, tapahtumat, kokemukset ja elämykset. Loputon inspiraation lähde!

Anniina:

Keväiset auringonsäteet, jotka siivilöityvät huoneeseen sälekaihtimien lomasta. Myrskypilvet eteläisessä horisontissa ja kallioon iskeytyvät vaahtopäät. Sammaloitunut ikimetsä, nuotiotulessa tanssivat liekit. Kertomukset, tarinat, salaisuudet. Vanhat viisaudet. Taidot ja tiedot. 

Minut on helppo häikäistä. Hämmästyn aina uudelleen ja uudelleen siitä, miten uskomattoman upeita asioita ihmiset ympärilläni loihtivat aikaan. Kuinka rohkeiden, määrätietoisten ja sanavalmiiden olentojen vaikutuspiirissä olen saanut ja saan aikaani viettää. Miten joka vuosi lopulta aina koittaa kevät, vaikka sitä kuinka on ehtinyt epäilemään. 

Aloitin oman taipaleeni Kielekkeessä vuosi sitten, joten paljon on varmasti vielä oppimista edessä. 

Voimme varmasti molemmat Elinan kanssa olla yhtä mieltä siitä, että meillä erittäin hyvin pidetyt saappaat täytettävinämme. Toivon, että päätoimittajana osaisin rohkaista entistä useampia jakamaan pinnan alla kuplivan tiedon ja taidon koko yhteisöllemme. Tarvitsemme erilaisia ääniä ja näkökulmia. Oivalletaan siis yhdessä, toinen toisiltamme. Inspiroidutaan ainutlaatuisuudestamme ja hämmästytään ihmeellisyydestämme.

Kolme inspiroivaa asiaa just nyt:

1. Pariisin kevään Kaikki on satua -albumi

2. Rakkaudella, Tove. -romaani

3. Erään uuden tuttavuuden ihmeellinen mieli

Ensimmäinen kirjoittaja on yksi tämän vuoden päätoimittajista ja toisen vuoden opiskelija, jolla inspiraatio iskee tyypillisesti äkillisesti ja keskellä yötä. 

Toinen kirjoittaja taas on tämän vuoden toinen päätoimittajista sekä neljännen vuoden opiskelija, joka jatkaa ikuista tasapainottelua inspiroitumisen ja ylikierroksilla käymisen välillä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8