Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Evästä!

 

Lounasta kampuksella

Lukiosta tulevat uudet opiskelijat ovat tottuneet ilmaiseen kouluruokaan ja ruokaloihin, joissa vaihtoehdot ovat lähinnä ota tai jätä -tyyppisiä. Yliopistossa on tämäkin asia toisin. Maksulliset opiskelijaravintolat ovat edullisia ja monipuolisia. Lisäksi niitä on käytännössä koko kampus täynnä ja opiskelijan ongelmana onkin lähinnä löytää paikat, joissa kannatta käydä. Tässä on lueteltu joukko ruokapaikkoja, jotka ovat käymisen arvoisia joko sijaintinsa taikka tarjontansa puolesta.

Aterialla valkotakkien kanssa

Sirkkalanmäellä Sirkkalaa kulmittain vastapäätä Dentaliassa sijaitsee mielikuvituksekkaasti Dentaliksi nimetty opiskelijaravintola. Tarjonnaltaan Dental ei poikkea merkittäväsi muista, tarjolla on monipuolista perusruokaa. Sijaintinsa puolesta suosittelen ruokapaikkaa erityisesti kirjallisuustieteen opiskeljoille, sieltä kun on lyhyt matka luennoille.

Lounasta näköalapaikalla

Lounaspaikka Myssy & Silinteri sijaitsee aivan yliopistonmäen laella päärakennuksen ja Luonnontieteidentalon välisessä yhdyskäytävässä. Paikka tarjoaa opiskelijahintaan salaatti- ja keittolounaita sekä mukaan otettavia valmispakattuja leipiä ja salaatteja. Maksamalla hieman ylimääräistä saa lounaaksi myös paniinin.

Muista popsia kaiken kielikylpemisen keskellä! (kuva: Karoliina Korpilahti)

Terveydenhuollollisia pöperöitä

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiöllä Kirkkotiellä vieraillessa voi käydä samalla syömässä Tottisalmessa. Se on mukavan lähellä myös Yo-kylässä asuvia opiskelijoita. Tottarilla ei usein tarvitse jonottamisesta kärsiä, ja ruokavalikoimaa riittää. Aamuisin on tarjolla herkullinen aamiainen, josta tosin ei valitettavasti opiskelija-alennusta saa. Ruokala on auki lauantaisinkin.

Ylioppilastalon tarjottavat

Ylioppilastalo A:sta Yliopistonmäen juurelta löytyvät opiskelijaravintolat Assarin ullakko sekä Brygge. Kasvisruokaa tarjoavan Bryggen valikoima on laadukas ja laaja, se sisältää erilaisia vaihtoehtoja lihattomista ruokalajeista täysin vegaanisiin. Assari tarjoaa mukiinmenevää ravintoa sekaruokavaliota noudattaville.

Kan du äta på svenska?

Fennicumin takana kulmittain vastapäätä sijaitsevasta korttelista löytyy ruotsinkielinen Café Arken. Arkenin tarjoama ruoka on maittavaa, ravintola sijaitsee miellyttävän lähellä ja siellä voi niin halutessaan harjoittaa matalan kynnyksen kielikylpemistä.

 

Ilkka Posio ja Annele Saikkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8