Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Fennisti testaa: simadrinkit

 

Fennisti testaa kevään ja vapun kunniaksi simapohjaisia drinkkejä. Testaus toteutettiin tällä kertaa havainnollisesti videolle. Testiviinoina toimivat rommi, grappa, Zubrowka, Koskenkorva, Jaloviina, Pernod, minttuviina ja Metsästäjänviina. Antoisan simadrinkkitestailun jälkeen kullakin oli omat suosikkinsa ja inhokkinsa juomista. Tyttöjen suosikiksi nousi Jaloviina, pojat taas kallistuivat joko erikoiseen Pernod’hon tai neutraaliin Metsästäjänviinaan. Lähes yksimielinen inhokki oli grappa, vaikka Riikan kohdalla vanhan trauman kohtaaminen oli vielä pahempi paikka. Näin raati arvioi valintojaan:

Niina:
Suosikiksi nousi Jaloviina, joka oli mukavan hedelmäinen ja Pommacin oloinen, samalla myös tietyllä tavalla perinteinen. Pernod oli myös vahvoilla, joskin se oli ehkä liian erikoinen omaan makuuni. Inhokkini oli sitten ylivoimaisesti tuo grappa.

Riikka:
Omaksi lempparikseni laitan Jallusiman. Vappuna taidan tosin kokeilla minttuviinasimaa, se oli niin pirteää. Ehdoton inhokkini oli anisviinasotku eli Pernod.

Ilkka:
Suosikkini oli ranskalainen Pernod. Vaikka maistellessa tulikin hieman ristiriitaisia kommentteja, ja juoma oli haastava, jäi kuitenkin sellainen pieni polte, että sitä voisi ottaa useammankin lisää. Selkeä inhokkini oli grappa. Se ei ollut hyvä oikein missään suhteessa. Toki viina on aina viinaa, mutta jotkut on parempia kuin jotkut.

Lauri:
Kaupunkilaisen suosikki oli Metsästäjänviina. Syynä ehkä se, että tämä oli kaikista neutraaleimman makuista. Muita tiukkoja juon mieluummin yksinään kuin minkään lantringin kanssa. Inhokki oli sitten tuo grappa tai minttuviina. Minulla on Minttuviinasta samoja traumoja kuin joillain on salmarista.

3 Responses to Fennisti testaa: simadrinkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8