Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Kopon tervehdys

Hei sinä uusi suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen fuksi! Ensinnäkin onnittelut opiskelupaikasta, teit hyvän valinnan.

Jotkin hallituspestit ovat jo ennestään monelle tuttuja, mutta koulutuspoliittinen vastaava ei nimenä ehkä kerro useimmille mitään. Koulutuspoliittinen vastaava, eli tuttavallisemmin kopo, toimii ikään kuin linkkinä ainejärjestön ja oppiaineen välillä. Kopona osallistun Kannan hallituksen omien kokousten lisäksi kuukausittain myös oppiaineemme henkilökunnan palavereihin. Näissä oppiainepalavereissa kerron henkilökunnalle ainejärjestön kuulumisia ja kuulen vastaavasti henkilökunnalta esimerkiksi tulevista opetukseen liittyvistä muutoksista. Vien myös tätä kautta eteenpäin esimerkiksi kursseja tai opetusta koskevaa palautetta. Jos siis joskus haluat antaa opettajille palautetta (hyvää tai huonoa) anonyyminä, niin voit kertoa sen minulle tai kirjoittaa vaikkapa Kannan sivuilta löytyvään palautelaatikkoon. Minuun voi ottaa yhteyttä muissakin opiskeluun liittyvissä ongelmatilanteissa, pienissä ja isoissa. Kopo tekee joka kevät myös kurssipalautekyselyn, jonka vastaukset käydään läpi henkilökunnan kanssa.

Korona-aikana oppiainepalaverit on järjestetty täysin etänä, ja niitä ovat saaneet tulla seuraamaan kopon lisäksi muutkin aiheesta kiinnostuneet opiskelijat. En ole vielä itsekään aivan varma miten nyt alkavana lukuvuonna toimitaan, jos palaverit muuttuvat lähitapaamisiksi, mutta laitan asiasta kyllä sähköpostia jäsenistölle yksityiskohtien selkiydyttyä.

Kopo tekee (onneksi) muutakin kuin istuu kokouksissa. Järjestän sopojen, eli sosiaalipoliittisten vastaavien, kanssa viini- vaapukkamehu- ja valitusiltoja, eli VVV-iltoja. Ne ovat rentoja illanistujaisia, joihin saa tulla avautumaan mieltä painavista asioista tai ihan muuten vain viettämään aikaa. Järjestän myös opintopiirejä joistain perus- ja aineopintojen kursseista, fukseilla ensimmäinen tällainen on äänne- ja muotorakenteen kurssin opintopiiri. Voin ehdottomasti suositella niihin osallistumista, sillä moni on kokenut saaneensa niistä apua kurssin suorittamiseen! Vetäjinä toimivat vanhempien vuosikurssien opiskelijat, joten tarjolla on myös hyviä tärppejä. Näiden lisäksi olemme oppiaineemme henkilökunnan kanssa järjestäneet yhteisöllisyyspäiviä, joissa opiskelijat ja henkilökunta ovat päässeet tutustumaan toisiinsa vähän rennommin esimerkiksi erilaisten keskustelujen ja kahvittelun lomassa.

Jos kopon pesti jäi vielä epäselväksi ja haluaisit tietää lisää, voit aina ottaa yhteyttä vaikkapa sähköpostilla tai vetää hihasta kampuksella. Vielä kerran onnea ja tervetuloa Kantaan!

Aino Kaunismaa
Kirjoittaja on Kanta ry:n koulutuspoliittinen vastaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8