Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Sugrin puheenjohtajan tervehdys

Tervhensanad!

Olen Mirjami, Sugri ry:n vuoden 2022 puheenjohtaja. Tässä tervehdyksessä esittelen hieman ainejärjestöämme, kerron “sugriopinnoista” Turun yliopistossa ja tietenkin toivotan kaikki uudet opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi.

Mikä on Sugri? Sugri ry on Turun yliopiston suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestö, joka perustettiin vuonna 1973 ja jolla on tällä hetkellä noin 70 jäsentä. Järjestömme päätehtäviä ovat erilaisten tapahtumien järjestäminen sekä alan opiskelijoiden ja tutkijoiden edunvalvonta. Teemme paljon yhteistyötä myös muiden ainejärjestöjen kanssa: tärkein yhteistyökumppanimme on sisarjärjestömme, suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestö Kanta ry, joka myös tulee teille varmasti tutuksi orientaationne aikana. Useat oppiaineemme opiskelijat kuuluvat valitsemastaan linjasta riippumatta molempiin ainejärjestöihin, joten jos koet kummankin alan kiinnostavana, voit hyvin liittyä sekä Sugriin että Kantaan! Tämän lisäksi suosittelen fennistejä aina sisällyttämään opintoihinsa kursseja sugripuolelta ja toisinpäin.

Turun yliopistossa suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen linja painottuu Volgan alueen kieliin, mutta käytännössä verkostomme mahdollistavat erikoistumisen myös muille kielialoille. Virosta ja/tai unkarista voi tehdä laajan sivuaineen, ja joka vuosi on tarjolla etäsukukielten kursseja – tänä vuonna ainakin komi ja eteläsaame. Sivuainevalinnoilla voi vaikuttaa paljonkin siihen, mitä tutkinnollaan lopulta tekee. Suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta valmistunut voi nimittäin työllistyä käytännössä samoihin tehtäviin kuin suomen kielen linjalta: esimerkiksi äidinkielen tai S2-opettajaksi hän on aivan yhtä pätevä, kunhan on suorittanut tarvittavat pedagogiset sekä kirjallisuusopinnot. Kannattaa siis tehdä linjavalinta lähinnä oman kiinnostuksen mukaan.

Mitä tapahtumia Sugrilla on tänä syksynä tarjottavana? Uusille opiskelijoille järjestetään joka vuosi alkusyksystä tutustumisbileet, jonne suosittelen kaikkia kynnellekykeneviä tulemaan. Lisäksi fuksit ovat erittäin tervetulleita muihinkin tapahtumiimme, kuten illanviettoihin (mm. laulu- ja ompeluiltoihin), liikuntakokeiluihin sekä mahdollisuuksien mukaan myös sitseille ja rastikierroksille. Joka vuosi Sugri pyrkii järjestämään myös ekskursion jonkin suomalais-ugrilaisen kielen puhuma-alueelle. Esimerkiksi nyt elokuussa matkaamme Inariin Ijahis Idja-festivaalille. Sugrin toiminnan ja ylipäänsä fennougristiikan opiskelun kautta on helppo löytää siis paitsi turkulaisia, myös kansainvälisiä ystäviä.

Satuitte muuten aloittamaan opintonne oivaan aikaan: tulevana keväänä 2023 Turussa ollaan järjestämässä Ifusco ja syksyllä 2023 ainejärjestömme 50. vuosijuhlat. Ifusco on fennougristiikan opiskelijoiden kansainvälinen konferenssi, joka järjestetään joka vuosi eri maassa. Toivottavasti uusiakin opiskelijoita saadaan osallistumaan näiden arvokkaiden tapahtumien järjestämiseen! Pienen ja tuttavallisen ainejärjestömme hallitukseen ja toimikuntiin helppo lähteä mukaan vaikka jo fuksina.

Kannattaa seurata Sugrin julkaisuja Instagramissa, Facebookissa, WhatsAppissa sekä sähköpostilistallamme. Parhaiten saat tiedot tulevista tapahtumistamme liittymällä Sugrin jäseneksi. Sen voit tehdä helpoiten ainejärjestömme nettisivuilla. Samoilla sivuilla kannattaa

myös tutustua Sugrin kannatustuotteisiin ja tilata niitä itselle.

Vielä kerran lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Suomen Turkuun! Tavataan orientaatioviikolla ja muissa syksyn tapahtumissa.

Mirjami Sipilä
Sugrin puheenjohtaja Mirjami Sipilä.

Sugrin puheenjohtaja Mirjami Sipilä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8