Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Pidetään Kieleke mahtavana!

Tämä Joulu-Kieleke jää meidän kolmen viimeiseksi. Päätoimittajuutemme päättyy, ympyrä sulkeutuu. Tuntuu hyvin haikealta kirjoittaa niin. Vuosi meni todella nopeasti, ja vaikka paljon uutta tulikin opittua ja toteutettua Kielekkeen parissa, niin paljon jäi myös oppimatta ja toteuttamatta. Jospa vain aikaa olisi enemmän. Kenties urheat seuraajamme viimeistelevät keskeneräisiksi jääneet ideamme ulkoasun uudistuksesta mahdolliseen Instagram-tiliin?

Saimme päätoimittajuutemme aikana tehtyä kaksi paperista Kielekettä, 55-vuotiaan Kanta ry:n kunniaksi painetun Juhla-Kielekkeen ja uusille opiskelijoille perinteen mukaan painetun Info-Kielekkeen. Verkossa olemme julkaisseet kolme Kielekettä, tämä viimeisin mukaan luettuna. Kaikista tuotoksistamme voimme olla ylpeitä, ovathan ne syntyneet kaiken muun elämän – opiskelujen, töiden ja harrastusten – ohessa. Iki-ihana Kieleke on saatu pidettyä hengissä, mikä on kaikista tärkeintä.

Lämpimimmät muistomme Kielekkeestä palautuvat ensimmäiseen julkaisuumme: Juhla-Kielekkeeseen. Voi, kuinka jännittävää oli saada ensimmäiseksi työkseen jokin niin merkittävä julkaisu! Kävimme yhdessä kaivelemassa Kannan vanhan toimiston kätköistä menneiden vuosien Kantalehtiä ja Kielekkeitä. Pyysimme saada – ja saimmekin – kirjoituksen runoilija Heli Laaksoselta. Odotimme kauhun ja innon sekaisin tuntein Juhla-Kielekkeen lopullista ulkoasua, sillä kenelläkään meistä ei ollut aiempaa kokemusta taittamisesta. Juhla-Kieleke oli kaikin puolin onnistunut kokonaisuus. Ei kurjemmin ensikertalaisilta!

Syksyn kantalaiskohokohta Osma sujui onnistuneesti. Kymmenpäiset fennistilaumat saivat nauttia turkulaisesta vieraanvaraisuudesta. Rikosteema kantoi, ja verkostoituminen oli hauskaa. Suunnatkaamme ensi keväänä Joensuuhun katsomaan, miten Osma-pokaali on Oulussa jaksellut!

Joulu-Kielekkeemme on temaattinen kokonaisuus, joskaan jutut eivät ole läpeensä jouluaiheisia. On koottu soittolistaa, kirjoitettu USA:n vaalituloksesta, maisteltu lanttulaatikoita, perehdytty meemien teoriaan, leikitelty kielellä ja tehty selkoa uralistimatkasta Venäjälle.

Jätämme Kielekkeen hyviin käsiin: ensi vuonna päätoimittajina aloittavat toisen vuoden opiskelijat Karoliina Posti ja Noora Vesterinen sekä ensimmäisen vuoden opiskelija Iida Virtanen. Toivotamme heille onnea ja menestystä vuodelle 2017! Sydämellinen kiitos ja kumarrus kaikille Kielekkeeseen kirjottaneille ja sitä lukeneille.

Vetoamme nyt kaikkiin kantalaisiin: Päätoimittajat tekevät paljon, mutteivat he yksin pysty kaikkeen. Mielekäs sisältö syntyy jäsenistön yhteispelinä ja on näkyvä merkki ainejärjestömme aktiivisuudesta ja hyvinvoinnista. Pidättehän perinnettä yllä!

Rakkaudella ja mukavaa joulunalusaikaa toivottaen,

Atte Huhtala, Irene Lindell ja Mira Modinos

joulukieleke_paakirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8