Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kielekkeen kesäkalenteri 2014

1.5. Kesä alkaa tunnetusti vapusta. Vaikka lämpömittari jämähtäisi kympin paikkeille, ovat kaikki hummailemassa TYYn järjestämällä vappupiknikillä Vartiovuorenmäellä. Ei siis muuta kuin munkit ja simat mukaan!

31.4.–4.5. Tivoli Sariola Kupittaalla. Maailmanpyörä, liian iso hattara ja narunvedon hassu lohdutuspalkinto kuuluvat vapunaikaan.

11.5. Äitienpäivän taidebrunssi Café Victorissa. Vie äiti syömään ja kiertelemään Turun taidemuseo läpi! Brunssi on auki 11.30–13.00 ja sieltä voi varata pöydän. Brunssin hinnalla pääsee myös museoon.

13.5. Samppalinnan maauimala avautuu. Ota aurinkoa auringonottotasanteilla tai ponnistele uimaan hyppytornista: legendaarinen maauimala on taas auki.

24.5. Dynamoillat kuuluvat kesään. Tänään siellä on soittamassa muun muassa Yournalist, joten meno on taatusti reteää.

Lomogram_2014-04-25_05-50-32-PM

29.5. Scandinavian Music Group Klubilla. Kiva bändi ja kiva paikka – hyvä tapa viettää torstaita.

5.6. Aki Kaurismäen leffoja Finnkinossa. Koska kesällä kuitenkin välillä myös sataa, täytyy keksiä tekemistä sisätiloissa. Tästä päivästä lähtien esimerkiksi Mies vailla menneisyyttä pyörii Turun Finnkinossa.

7.6. Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha Ruissalossa on huhujen mukaan upea paikka, joten mene sinne vaikka tänään! Kasvihuoneet ovat auki joka päivä viiteen ja ulkopuutarha taas kahdeksaan asti.

13.6. Humanistisen tiedekunnan kesätenttipäivä. Onneksi tentteihin on voinut lukea vaikkapa omalla parvekkeella.

21.6. Juhannus on Turussa hiljainen, joten jos mökkiremuaminen tai juhannusfestarit eivät houkuttele, sopii se sinulle. Fortuna-korttelissa on kuitenkin järjestetty perinteisesti juhannustanssit, mikäli lavatanssijalkaa alkaa yllättäen vipattaa.

24.6. Jos mielesi hamuaa jotakin jännittävää, mene kiertelemään Turun vanhan vankilan, Kakolan, ympäristöön ja kiipeä Kakolanmäen huipulle.

26.–29.6. Keskiaikaiset markkinat. Uniikit markkinat, jossa voi nähdä muun muassa turnajaiset ja kaikenkarvaisia keskiaikaisia näytelmiä ja esityksiä. Tarja Halonen was here.

WP_20130727_010

1.7. Heinäkuu on auringonpalvojien ja piknikien aikaa. Hyväksi todettuja piknik- tai istuskelupaikkoja ovat muun muassa Aurajoen ranta (aurinko paistaa pidempään Tuomiokirkon puolelle jokea), Kupittaan puisto, Vartiovuorenmäki ja Puolalanpuisto. Jos haluaa matkata kauemmas, Ruissalon Kuuvannokassa, Saaronniemessä ja Kansanpuistossa silmä lepää.

4.–6.7. Ruisrock. Tänäkin vuonna moni telmii Ruisrockin upealla festarialueella. Huomioikaamme ainakin Studio Killersin ensimmäinen keikka ja tietenkin Suede!

15.7. Syö liikaa jäätelöä. Voit valita perinteisen Pingviini-kioskin tai kokeilla esimerkiksi Hansakorttelin italialaista jätskiä tarjoavaa Nuvole Gelateriaa.

21.7. Testaa terassit. Rennon terassille paistaa aurinko, Proffan terassi taas miellyttää viileässä viihtyviä. Aurajoen rannan kuppiloiden terassit eivät petä koskaan.

Lomogram_2013-08-25_08-58-03-PM

25.7. Vietä päivä jokiristeilyllä. Esimerkiksi M/S Rudolfina matkaa Aurajoelta Naantaliin säännöllisin väliajoin. Myös höyrylaiva Ukkopekka seilaa edestakaisin kesäpäivinä. Antaa auringon paistaa silmiin ja laineiden liplattaa!

9.8. Kokeile Aula Cafén Jazzbrunssia. Pöydät notkuvat erilaisia herkkuja ja musiikki soi – aika kivaa! Täällä voi syödä myös terassilla.

17.8. Ravintolapäivä Turussa.
Pienet pop up -ravintolat valloittavat taas turkulaisten sydämet.

23.8. Tee kirpputorikierros. Turun kirpputorit ovat levittäytyneet aika laajalle alueelle, joten kannattaa ottaa polkupyörä mukaan. Hyviä kirppareita lienevät ainakin Ihana Kirppis (Kaskenkatu 3), Ideakirppis (Salvumiehenkatu 9), Kirppis-Centerit (Pitkämäenkatu 4 ja Viilarinkatu 4), Mikaelin kirppis (Sairashuoneenkatu 24), Levykirppis Hassinen (Hakakatu) ja UFF (Humalistonkatu 5).

Anna Pihlajamäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8