Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Ikuisesti fuksi?

Ensimmäisen opiskeluvuoden syksy on parhaimmillaan ihanaa aikaa. Kun kaikki on uutta, on jokainen päivä ennenkokematon seikkailu yliopiston ja opiskelijayhteisön maailmaan. Näin minä sen muistan. Samaan aikaan ympärillä on suuri joukko eri seuduilta ja erilaisista elämäntilanteista tulevia opiskelijoita, joiden seurassa vietetty aika laajentaa maailmankuvaa väistämättä. Opintojen näkökulmasta taas tiedon omaksumisen nopein vaihe on vasta mehukkaasti alkamassa. Tätä vaihetta juuri kokevia opiskelijoita on helppo kadehtia. Ollapa ikuisesti fuksi, niin!

Tarkemmin ajatellen olisi hölmöä pysähtyä tiedon portaiden ensimmäisille askelmille, shown on jatkuttava. Vasta fuksirientojen jälkeen alkaa paras osa opiskelijatoimintaa: sen toteuttamiseen osallistuminen itse! Siihen, mitä Kanta järjestää hyviksi havaittujen alkusyksyn tutustumistapahtumien jälkeen, voi vaikuttaa helposti. Etenkin tulevan vuoden suhteen suunta on vielä täysin vapaa. Millaista toimintaa sinä haluaisit Kannan järjestävän? Kerro hallitukselle, ja toiveestasi tulee osa ainejärjestösi tavoitteita.

Tehokkain tapa ohjata Kannan toimintaa haluamaansa suuntaan on osallistua yhdistyksen syyskokoukseen 13.11.2013. Syyskokouksessa vahvistetaan toimintasuunnitelma, talousarvio ja jäsenmaksujen suuruus vuodelle 2014. Niihin voi siis vaikuttaa! Samassa tilaisuudessa valitaan tietysti hallitus toteuttamaan yhdistyksen toimintaa ensi vuoden ajaksi. Nämä kaikki yhdessä muodostavat sen, mitä Kanta on vuonna 2014. Mikäli hallitukseen pyrkiminen kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti osallistua 6.11. klo 17.00 toimistolla järjestettävään hallitustoiminnan esittelyyn, jossa me kerromme tarkemmin hallituksen vastuualueiden sisällöstä, omista tehtävistämme sekä niissä opittavista ja hyödynnetävistä taidoista.

Seikkailun jatkumiselle ensimmäisen syksyn jälkeen on muitakin vaihtoehtoja kuin hallitustoimintaan ryhtyminen. Kannan tapahtumia kokeiltuaan ja koettuaan voi luontevasti siirtyä tarkastelemaan, mitä muuta TYYn katon alla on tarjolla. Itse muistin juuri, etten ole vieläkään käynyt Kinokoplan näytöksissä. Esimerkiksi TYYn edunvalvontavaliokunnan hengailuillat kannattaa katsastaa, mikäli kokee säännöllisempää vetoa Kannan peli-iltojen kaltaiseen toimintaan. Opiskelijayhteisön tapahtumatarjonta on niin laaja, että paikalleen ei kannata pysähtyä, jos vapaa-ajan rutiineihin ripustautuminen kauhistuttaa. Ole siis lukuvuosi toisensa jälkeen yhtä rohkea ja utelias. Kokeile ja haasta, mitä kaikkea yliopistolla ja sen ympärillä on tarjolla. Sitä on todellinen ikuinen fuksius.

Klaus Kurki
Kanta ry:n puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8