Älypuhelimia ja niiden kännykkäsovelluksia riittää nykyään joka lähtöön. Toiset sovellukset helpottavat ja piristävät elämää enemmän kuin toiset. Tässä pieni katsaus opiskelijalle kukkaroystävällisiin ja ehkä jopa kukkaroa säästäviin appseihin. Seuraavat sovellukset ovat saatavilla ainakin iPhonelle.
Ilmaisia puheluita ja tekstareita
Sosiaalinen elämä on verkossa. Niin myös puhelimella. Viber ja WhatsApp ovat sovelluksia, joilla voit soittaa ja tekstata kavereillesi verkon välityksellä – eli ilmaiseksi. Viberilla voit sekä soittaa että lähettää viestejä, mutta viestisovellus WhatsApp on suositumpi. Ihme kyllä, sillä Viber on ilmainen, kun taas WhatsApp maksaa 0,89 euroa. No, sillä mennään, millä muutkin. Sovelluksena löytyy myös Skype, jolla voit soittaa ilmaisia videopuheluita.
Ruokaa
Foodie.fm on laiskan kokkailijan pelastus. Sovellus etsii lähimmän ruokakauppasi, sen valikoiman, tuotteiden hinnat ja esittelee vieläpä herkullisia reseptejä kokeiltavaksi. Ruokakauppa tosin kattaa vain S-ryhmän putiikkeja, mikä ei ketjuvaltakuntien vastustajia innosta. Eat.fi on vielä laiskemman kokkailijan turva. Sijainnin määriteltyään sovellus etsii seudun lähimmät ravintolat ja kertoo ajantasaiset aukioloajat. Herkkua!
Musiikkihifistelyä
Kuppiloissa ravaava opiskelija kuulee usein uusia hyviä biisejä, ja olisikin hauska saada selville biisin nimi. Tähän ratkaisun tuo suosittu Shazam, joka hetken raksuteltuaan osaa kertoa biisin esittäjän ja nimen. Tämä sovellus on usein myös ensimmäisten joukossa, josta tuore älypuhelimen ostaja kuulee. Hipstereille sulaa mannaa on musiikkisoitinsovellus AirCassette. Soittimen ulkonäkö on hauskan retro vanha kunnon C-kasetti – raikas tuulahdus 80-luvulta. Valittavana eri värejä! Tällainen katu-uskottavuus maksaa 0,89 euroa.
Aika on rahaa
Sovellukset voivat auttaa myös laittamaan opiskelijan raha- ja aikatauluasiat kuntoon. My budget -sovellus on järjestelmällinen apuri muistuttamaan ainaisesta pihistelystä ja pennin venytyksestä. Student timetable taas on klassinen lukujärjestys sähköisessä muodossa. Järjestelmällisyys kunniaan ja elämä kuntoon kännykkäsovelluksilla!
teksti ja kuvat: Annele Saikkonen
One Response to App-onnea