Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kieleke testaa Pandan juhlapöydän konvehteja!

Kieleke testaa joulun kunniaksi joulupöydän klassikon, Pandan Juhlapöydän konvehteja. Niitä arvioi nimettömänä pysyvä nelihenkinen raati, joka koostuu Kielekkeen toimittajista. Jokainen raadin jäsen antaa kullekin konvehdille arvosanan asteikolla 1-5. Konvehtien arvosanat muodostuvat annettujen arvosanojen keskiarvosta.


Ensimmäisenä vuorossa on zabaglione-konvehti. Kyseinen konvehti herättää hieman jännittyneitä tunnelmia, sillä osa raadin jäsenistä maistaa sitä ensimmäistä kertaa. Konvehti on positiivinen yllätys. Se muistuttaa maultaan hieman Fazerin Pätkistä. Arvosanaksi zabaglione-konvehti saa 3,9.

Toisena raati maistaa ananaskonvehtia, johon yksi raatilainen suhtautuu pelonsekaisin ajatuksin. Osa raatilaisista toteaa konvehdin olevan liian makea. Ilmoille nousee kysymys siitä, mahtaako konvehdin sisus olla likööriä. Yksi raadin jäsen tuumaa, että konvehti on yksinkertaisesti rasian paras: siinä on hyvä suutuntuma ja mukavan pehmeä sisus. Ananaskonvehdille muodostuu arvosanaksi 2,38.

Kolmantena maistetaan vadelmamarmeladikonvehtia. Konvehdista tulee hieman mieleen Fazerin Vihreät kuulat koostumuksen puolesta, joka ei miellytä kaikkia raadin jäseniä. Yksi raadin jäsen toteaa konvehdin olevan parempaa mitä hän muisti. Vadelmamarmeladi saa arvosanaksi 3,13.

Neljäntenä päästään maistamaan minttukonvehtia. Se herättää nostalgisia tunnelmia, sillä konvehti on osalle raadin jäsenistä tuttu lapsuuden herkku. Erästä raatilaista ei miellytä mintun mömmömäinen koostumus. Toiselle raatilaiselle konvehdista tulee mieleen uimahalli, sillä hän kuvaa ensimakua kloorimaiseksi. Uimahallimielleyhtymästä huolimatta konvehti on hyvää. Kiitosta konvehti saa tummasta suklaasta. Arvosanaksi minttukonvehdille muodostuu 3. 

Seuraavaksi on vuorossa Pehmeä toffee -konvehti. Myös tämä on osalle tuttu lapsuudesta, ja sitä tituleerataan klassikoksi. Yksi raatilainen toteaa konvehdin olevan miltei äklömakea, eikä sitä tee mieli syödä yhtä kappaletta enempää. Pehmeä toffee saa arvosanaksi 3,5. 

Kuudentena raati maistaa suklaacrisp-konvehtia. Muutama raatilainen muistaa tämän konvehdin lapsuuden suosikikseen, mutta tällä kertaa se ei yllättäen maistukaan enää niin hyvältä kuin lapsena. Konvehdissa todetaan nimensä mukaisesti olevan rapeita rakeita, jotka narskuvat kivasti suussa. Yksi raatilainen toteaa konvehdin olevan yllättävän makeaa, mutta kuitenkin hyvää. Arvosanaksi suklaacrisp saa 3,63.

Seitsemäntenä raati maistaa toffeecreme-konvehtia. Raati toteaa yksimielisesti tämän olevan ulkonäöltään rasian kaunein konvehti. Maultaan konvehtia kuvataan makeaksi. Yksi raatilainen kuvaa konvehdin olevan suutuntumaltaan mukavan pehmeä, eikä sisus valu. Konvehdin todetaan olevan ulkoisesti ja sisäisesti onnistunut! Toffeecremelle arvosanaksi muodostuu 4.

Kahdeksantena päästään maistamaan hasselpähkinäkonvehtia. Konvehti ei ole liian makea, ja siinä on hyvä suutuntuma. Eräs raatilainen toteaa täytteen sopivan hyvin suklaan kanssa. Konvehdissa on hyvässä suhteessa täytettä ja suklaata, ja se on sopivan pähkinäinen. Maku muistuttaa Fazerin Geishaa. Hasselpähkinäkonvehti saa arvosanaksi 4,25.

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä maisetaan tryffelikonvehtia. Konvehdin ulkomuoto koetaan miellyttäväksi. Sisus on koostumukseltaan sopivan jämäkkää, eikä se valu. Konvehdin todetaan olevan yksinkertaisesti hyvää. Yksi raatilainen kuvaa konvehdissa olevan hyvin makuja, jotka sopivat toisiinsa. Tryffelikonvehdille muodostuu arvosanaksi huikea 4,5.

Raati toteaa Juhlapöydän konvehteja -rasiasta parhaaksi konvehdiksi 4,5/5 arvosanan saaneen suklaatryffelin. Uusi suosikki on löytynyt!


Vilma Ranta

Kirjoittaja on Kielekkeen toimittaja ja suklaan ystävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8