Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Fenniks on opiskelijan ja valmistuneen tukena

Opiskelijaelämän hyvästeleminen ja työelämään siirtyminen on iso muutos. Siinä tukena voivat kuitenkin olla saman läpikäyneet: alumnit.

Uudet alut ovat aina jännittäviä, joskus jopa pelottavia. Sen huomasin keväällä 2021, kun nyyhkytin useaan otteeseen tutkintohakemuksen lähettämisen jälkeen. Olin totta kai tyytyväinen ja huojentunut, mutta samaan aikaan kamppailin pienimuotoisen identiteettikriisin kourissa. Kun on kaksikymmentä vuotta opiskellut alakoulusta yliopistoon asti, ei ole helppoa heittää hyvästejä opiskelijaidentiteetille tai hyvin tärkeäksi muodostuneelle yhteisölle – kantalaisille.

Samankaltainen – mutta tällä kertaa pääosin onnellinen – nyyhkytys alkoi Kannan vuosijuhlilla huhtikuussa 2022. Tuntui suorastaan pakahduttavan hyvältä juhlia itselleni niin kovin rakasta yhteisöä ja vaihtaa pitkästä aikaa kuulumisia vanhojen opiskelukavereiden kanssa. Kuitenkin kaikista parasta oli todistaa sitä, miten juhla kokosi yhteen eri vuosikurssien ja vuosikymmenten kantalaisia ja miten moni sai juhlia itselleen tärkeää järjestöä.

Tuo opiskeluaikanani ja alumnina vuosijuhlilla kokemani yhteenkuuluvuuden tunne on valtava voimavara, josta haluaisin mahdollisimman monen voivan nauttia. Osittain sen innoittamana päädyin viime keväänä hakemaan alumnijärjestömme Fenniks ry:n hallitukseen. Parhaimmillaan alumnijärjestö voi tarjota tärkeän yhteisön monille eri tilanteissa oleville fennisteille: uutta alkua jännittäville opiskelijoille, ammatillista vertaistukea etsiville työmyyrille, opiskeluaikoja kaipaaville nostalgikoille sekä ihan vain mukavaa fennistiseuraa kaipaaville kandeille ja maistereille. Siis meille kaikille!

Viime maaliskuussa järjestetyssä Fenniksin vuosikokouksessa hallituksen kokoonpano vaihtui: puheenjohtajan nuijaan tartuin minä, ja seurakseni hallitukseen sain Saana Eränummen ja Minnamari Räsäsen. Loppukevään ja kesän vietimme hiljaiseloa, mutta nyt kai voisi todeta, että fennikslintu on noussut tuhkasta.


Kantalainen, minkälaista alumnitoimintaa kaipaat?

Fenniks on yksi harvoista Turun yliopiston alumnijärjestöistä, ja sen perustamisesta tulee tänä syksynä kuluneeksi kymmenen vuotta. Mutta mitä alumnijärjestö oikein tekee? Tätä kysymystä olemme pohtineet hallituksen kesken. Haluamme sekä tarjota vastauksia että saada niitä jäsenistöltä, ainejärjestöltä ja oppiaineelta. Kantalainen, minkälaista alumnitoimintaa sinä toivoisit?

Syksyllä Fenniksin toiminnan painopisteenä on järjestön tunnettuuden lisääminen ja jäsenmäärän kasvattaminen. Tähän pyrimme aktiivisella viestinnällä, säännöllisillä tapahtumilla sekä ainejärjestön ja oppiaineen kanssa tehtävällä yhteistyöllä. Tavoitteenamme on, että Fenniks olisi jokaiselle suomen kielen opiskelijalle ja oppiaineesta valmistuneelle tuttu järjestö.

Syksyn aikana järjestämme opiskelijoille ja alumneille yhteisiä tapahtumia. Esimerkiksi marraskuussa luvassa on urailta, jossa esittelemme, minkälaisiin mielenkiintoisiin työtehtäviin oppiaineestamme valmistuneet voivatkaan päätyä. Kannustan teitä kaikkia rohkeasti tulemaan myös Fenniksin tapahtumiin tutustumaan meihin alumneihin ja liittymään itsekin jäseneksi. Tiesittekö, että alumnijärjestöön voi liittyä kandiksi valmistuttuaan?

Meille fenniksläisille saa aina laittaa viestiä. Pidetään kynnys matalana, mieluusti olemattomana.

Nelli Laihinen

Kirjoittaja on alumnijärjestö Fenniks ry:n puheenjohtaja, joka toisinaan kaipaa Osakuntasalin
vesi-imurointia hauskojen sitsien päätteeksi.

Tutustu Fenniksin verkkosivuihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8