Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Kannan puheenjohtajan tervehdys

Hei fuksi, lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Turun yliopistoon koko Kanta ry:n puolesta!

Yritän nyt mahdollisimman lyhyesti ja liikaa jaarittelematta kertoa, mitä Kanta ry oikein tekee. Ainejärjestönä toimimme siis suomen kielen opiskelijoiden edunvalvojina, mutta toimintamme pitää sisällään myös muuta opiskelijakulttuurin vaalimista ja mukavaa vapaa-ajan tekemistä. Kannan hallitus pitää huolen siitä, että jäsenemme pääsevät nauttimaan rennoista illanvietoista esimerkiksi lautapelien kera tai levyraadin muodossa. Järjestämme erilaisia ekskursioita kulttuurin ja työelämän parissa tietenkään bileitä unohtamatta! Tarkoituksena on kuitenkin myös tukea opintoja esimerkiksi opintopiirien avulla sekä tehdä tiivistä yhteistyötä oppiaineemme henkilökunnan kanssa. Kanta ry:n toiminnasta vastaa siis aiemmin mainittu ainejärjestön hallitus, mutta jäsenistön osallistaminen on mahdollista monissa apua vaativissa toimissa.

Koko toimintamme tärkein paikka on ainejärjestötilamme, Yo-talo B:n toisessa kerroksessa sijaitseva toimisto, jonka jaamme historian opiskelijoiden ainejärjestö Kritiikki ry:n kanssa. Toimistolla järjestetään suurin osa rennoista hengailuilloista, mutta toimistolle pääsee viettämään aikaa ja tapaamaan muita kantalaisia päivystysten merkeissä kolme kertaa viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12–14. Päivystys tarkoittaa käytännössä paikkaa, jossa levähtää luentojen välissä, ja joka tarjoaa ilmaista kahvia tai teetä! Päivystys mahdollistaa myös kirjojen lainaamisen Kannan kirjastosta sekä kannatustuotteiden ostamisen (löytyy mm. haalarimerkkejä, heijastimia ja kangaskasseja). Perjantain päivystykset hieman eroavat tavallisista päivystyksistä, sillä ne järjestetään yhteistyössä toimistonaapurimme Kritiikin kanssa, jolloin molempien ainejärjestöjen jäsenet ovat tervetulleita toimistolle. Se onkin hyvä mahdollisuus laajentaa tuttavapiiriä yliopistolla!

Humanistiainejärjestöillä on myös oma yhteistilansa Arcanumilla, jonka keittiö ja yleistila on avoinna humanistijärjestöjen opiskelijoille arkisin klo 8–16. Tilasta vastaa humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden edunvalvontajärjestö Humanitas ry.

Ainejärjestössämme tapahtuu välillä paljonkin samaan aikaan, joten parhaiten pysyt kärryillä seuraamalla erilaisia tiedotusvälineitä. Ensisijainen tiedottaminen tapahtuu sähköpostilistamme kautta, johon pystyt liittymään tästä linkistä tai nettisivuillamme. Nettisivujen osoite on  https://tyyala.utu.fi/kanta/. Meidät löytää myös Instagramista (@kantalaiset) ja Facebookista (Kanta ry.). Toistaiseksi meillä ei vielä ole omaa TikTok-tiliä…

Useimmat teistä tulevat valitsemaan oman linjansa suomen kielen tai suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen parista. Sisarjärjestömme Sugri ry on siis Kannalle erittäin tärkeä yhteistyökumppani. Vaikka molemmilla aineilla on omat järjestönsä, monet molempien pääaineiden opiskelijoista ovat liittyneet kummankin järjestön jäseniksi. Vaikka olisit jo päättänyt sugriutua, olet lämpimästi tervetullut mukaan myös Kannan toimintaan! <3

Suosittelen suurella sydämellä nauttimaan tulevasta syksystä ja koko fuksivuodestanne. Toivon, että ainejärjestömme voi tuoda tukea ja iloa opiskeluarkeesi koko opiskelu-urasi ajan!

Nähdään pian!

Wilma Laitiainen

Kirjoittaja on Kanta ry:n istuvan hallituksen puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8