Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kielekkeen toimituksen tervehdys

Tervehdys, fuksi!

Suuret onnittelut opiskelupaikasta! Se on saavutus, josta on syytä olla ylpeä. Aivan pian on aika aloittaa uusi kouluvuosi ja samalla jonkin uuden alku. Kielekkeen toimitus haluaa toivottaa sinut tervetulleeksi opiskelemaan suomen kieltä ja suomalais-ugrilaista kielentutkimusta Suomen Turkuun ja Turun yliopistoon.

Tämä Info-Kieleke on hyödyllinen tietopaketti juuri sinulle. Lehdestä löydät tietoa yliopistossa opiskelusta, opiskeluelämästä sekä oppiaineemme ainejärjestöistä, Kannasta ja Sugrista. Lehden avulla pääset virittäytymään pian alkaviin opiskeluihisi ja saat vastauksia mahdollisesti mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Kieleke on Kanta ry:n oma verkossa julkaistava ainejärjestölehti, joka ilmestyy yleensä noin neljä kertaa vuodessa. Kielekkeen tekstit koostuvat hyvin sekalaisista aiheista sekä tekstilajeista, ja oikeastaan vain taivas onkin rajana julkaistavien tekstien suhteen. Jokaisella lehdellä on aina oma teema, mutta kirjoittaessa saa silti käyttää luovuutta ja eri tekstilajeja voi vapaasti yhdistellä. Kielekkeen jutut eivät myöskään rajoitu vain kirjoitettuun tekstiin, vaan vuoden ensimmäisessä Kielekkeessä julkaistiin myös podcast. Lehdessä on nähty myös esimerkiksi sarjakuvia, runoja ja horoskooppeja! Edellisiä numeroita pääset lukemaan osoitteesta https://kieleke.fi/.

Kielekkeen päätoimittajat ja toimitus valitaan aina loppusyksystä pidettävässä syyskokouksessa. Kirjoittaakseen lehteen ei kuitenkaan tarvitse olla mukana toimituksessa, vaan kirjoittaa saavat kaikki halukkaat! Jos sinua kiinnostaisi olla mukana tekemässä lehteä, olet tervetullut avoimiin kokouksiimme. Niitä järjestetään aina uuden lehden suunnitteluvaiheessa. Avoimiin kokouksiin voit tulla mahdollisen juttuidean kanssa tai ilman. Kokoukseen osallistuminen ei myöskään vielä sido mihinkään.

Kokouksista ja muista Kielekkeeseen liittyvistä asioista, kuten mahdollisista kirjoituskilpailuista, tiedotamme sosiaalisen median kanavissamme sekä sähköpostitse. Seuraa siis meitä Facebookissa ja Instagramissa, jotta pysyt perillä lehden uusimmista tuulista!

Ihanaa syksyn alkua ja paljon tsemppiä opiskelujesi alkuun!

Terveisin Kielekkeen toimitus

Anna Hollo, Sara Ijäs, Joonas Sillanpää, Hilda Hietanen, Erika Löytynoja, Emmi Saarnilehto, Merena Aaltonen, Sini Launiainen ja Wilma Laitiainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8