Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
UMK-kenraalikokemus

Olin tänä vuonna paikan päällä Logomossa katsomassa Uuden musiikin kilpailun kenraaliharjoitusta. Voin suositella kokemusta kaikille aiheesta kiinnostuneille, tai sitten ihan finaalia livenä, koska ero tämän ja tv-lähetyksen välillä oli todella iso. Huolimatta siitä, että suosituimmat kappaleet herättivät eturivissä niin suuren tarpeen nousta seisomaan esityksen ajaksi, että osan näki kunnolla vasta nimenomaan itse finaalin aikaan tv:stä.

Paikan päällä esityksiä katsellessa oli hauska huomata se, miten suuri merkitys live-esityksellä on Euroviisujen kaltaisessa kilpailussa. Oma kokemukseni oli se, että ne kappaleet, joista en niin hirveästi pitänyt studioversioina, olivat melkeinpä parhaimpia livenä. Erityisesti Tommi Läntisen lavakarisma vakuutti suuresti ja Tommi olikin ainoa, joka sai yleisön esityksensä ajaksi taputtamaan lähes koko biisin ajaksi.

Kilpailu on ennen kaikkea tarkoitettu näytettäväksi tv:ssä, joten osaa esityksistä katsoessa ajattelin, että tämä näyttää varmaan jotenkin tosi hienolta silloin. Ei näyttänyt, kaikki toimi paljon paremmin paikan päällä, eikä televisiolähetys ainakaan itselleni tuonut mitään lisäarvoa esityksiin. Lähetys olikin melko lailla pettymys, sillä liven takia odotukset esitysten suhteen olivat aika korkealla. Itse Euroviisuja en ole koskaan ollut paikan päällä katsomassa, vaikka se onkin yksi haaveistani, mutta tämä saa vain miettimään, onko senkin kilpailun kohdalla sama homma.

Itse kilpailun voittaja The Rasmus ei omalla kohdallani sytyttänyt ihan hirveästi. Se ei ollut huonoin valinta, vaikka tänä vuonna kilpailu olikin aika tasainen, enkä henkilökohtaisesti pysty sanomaan, että mikään biisi olisi ollut ihan umpisurkea, mutta jos vain minä olisin saanut päättää, en olisi yhtyettä valinnut voittajaksi. The Rasmuksen voittoon saattoi osin siivittää pelkkä nimi, mutta sitä on vaikea faktaksi todeta, eikä sillä ehkä enää mitään väliä olekaan. Joka tapauksessa bändille kuitenkin täytyy toivoa menestystä Torinossa ja tietenkin finaalipaikkaa!

Erika Löytynoja
Kirjoittaja on toisen vuoden suomen opiskelija ja Kielekkeen toimituksen jäsen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8