Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kielekkeen toimitus 2021 esittäytyy

On aika esitellä Kielekkeen vuoden 2021 toimitus! Kielekkeen toimitus on tänä vuonna kuusihenkinen ja kukin toimii vuorollaan päätoimittajana. Kielekkeen toimitus esittäytyy seuraavien kysymysten kautta:

1. Kuka olet ja monettako vuosikurssia?

2. Miten päädyit hakemaan Kielekkeeseen?

3. Mitä odotat kielekevuodeltasi?

4. Mitkä ovat vahvuuksiasi Kielekkeessä?

5. Jos olisit biisi, mikä biisi olisit?

6. Mikä on supervoimasi?

Hilda Hietanen

Hilda Hietanen jatkaa eläintarinoihin liittyvää juttusarjaansa myös tänä vuonna.
Kuva: Loviisa Hietanen

Hilda Hietanen

Toisen vuoden opiskelija Hilda Hietanen haki Kielekkeeseen, sillä hän oli jo fuksivuonnaan kirjoitellut juttuja lehteen. Toimitukseen hakeminen oli siis luontevaa, kun juttujen kirjoittaminen oli tullut jo tutuksi. Tekstien kirjoittaminen ja ideointi sujuu jo rutiinilla, ja muut toimittajat ovat tuttua porukkaa.

Hilda odottaa kielekevuodeltaan erityisesti oman juttusarjansa julkaisua. Lisäksi hän odottaa timanttisten juttujen tekemistä yhdessä mahtavan toimituksemme kanssa!

Hildan vahvuus on se, että hän mietiskelee ja pohtii asioita mielellään eri näkökulmista. Hän onkin viime vuoden Kiekkeissä kirjoitellut yliopiston eri puolista ja tapahtumista, kuten sitseistä. Hän nauttii myös syvääluotaavien kirja- ja elokuva-analyysien tekemisestä.

Jos Hilda olisi biisi, hän olisi Ellipsin Maailma on rikki, ja hänen supervoimansa on telepatia hänen kaksoissiskonsa kanssa.

Heli Kuva: Jenni Vähätiitto

Heli Kiiskilä nauttii valokuvauksesta.
Kuva: Jenni Vähätiitto

Heli Kiiskilä

Fuksi Heli Kiiskilä haki Kielekkeeseen, sillä hän on aina pitänyt kirjoittamisesta. Lisäksi hän ajatteli, että Kielekkeessä pääsee tutustumaan Kannan toimintaan matalalla kynnyksellä.

Heli odottaa kielekevuodeltaan, että hän pääsee kirjoittamaan aiheista, jotka ovat lähellä hänen sydäntään, esimerkiksi kirjoista ja matkustelusta. Helin vahvuus Kielekkeessä on se, että hän pitää valokuvaamisesta, ja hän toivookin pääsevänsä tekemään johonkin Kielekkeen numeroon kuvapainotteisemman jutun.

Jos Heli olisi biisi, hän olisi Ultra Bran Villiviini, koska hän on rauhaton sielu. Helin supervoima on hänen pikakävelynsä, joka on kehittynyt sen seurauksena, että hän on usein myöhässä.

Erika Löytynoja nauttii kirjoittamisesta.

Erika Löytynoja nauttii kirjoittamisesta.

Erika Löytynoja

Toinen toimituksen fuksivahvistus on Erika Löytynoja. Erika haki Kielekkeeseen, koska hän pitää kirjoittamisesta ja halusi arkeensa muutakin kuin opiskelua, erityisesti nyt, kun korona rajoittaa vapaa-ajan menoja.

Erika odottaa kielekevuodeltaan erityisesti, että pääsee kirjoittamaan kivoja juttuja ja että hänen taitonsa kirjoittajana kehittyvät. Vahvuutenaan hän pitää juuri näitä kirjoittajan lahjojaan.

Jos Erika olisi biisi, hän olisi Abban Does your mother know tai jokin Sofi Tukkerin biiseistä. Erikan supervoima on taito organisoida asioita erittäin tehokkaasti tekemällä niistä miljoonia listoja.

Sara Ijäs Kuva: Emilia Maaskola

Sara Ijäs on luonnonlahjakkuus tiedonhaussa.
Kuva: Emilia Maaskola

Sara Ijäs

Vanhempaa polvea Kielekkeen toimituksessa edustaa hallituksessakin toimiva  toisen vuoden opiskelija Sara Ijäs. Sara päätyi hakemaan toiselle kierrokselle Kielekkeeseen, sillä hänellä oli viime vuonnakin kivaa Kielekkeessä.

Sara odottaa kielekevuodeltaan ainakin neljää hyvää lehteä sekä mahtavia ja erilaisia kirjoituksia. Hänen suuri vahvuutensa Kielekkeessä on se, että hän on varsinainen idealinko, jolta tulee paljon ideoita, ”joista osa voi olla ihan hyviä”.

Jos Sara olisi biisi, hän olisi Ihme ja kumma, koska hän on kiinnostunut monesta asiasta ja googlailee sekä kummastelee kaikkea outoa. Hänen supervoimansa onkin hänen taitonsa löytää tietoa Internetistä.

Joonas Sillanpää Kuva: Alina Ainola

Kielekkeeseen kirjoittaminen tuo Joonas Sillanpäälle vastapainoa opiskeluille.
Kuva: Alina Ainola

Joonas Sillanpää

Viime vuoden toimituksesta viisauttaan jäi jakamaan myös toisen vuoden opiskelija Joonas Sillanpää. Hän haki uudestaan Kielekkeeseen, sillä hän piti Kielekkeen toiminnasta ja koki, että vapaamuotoinen Kielekkeseen kirjoittaminen toimii hyvänä vastapainona opintoihin liittyvien tieteellisten tekstien kirjoittamiselle.

Tältä vuodelta Joonas odottaa entistä laajempaa kirjoitusten kirjoa. Hänen vahvuuksiaan ovat intohimo kirjoittamiseen, heittäytymiskyky ja omalaatuinen ajatuksenjuoksu.

Jos Joonas olisi biisi, hän olisi Apulannan Valot pimeyksien reunoilla. Joonaksen valoisa supervoima onkin jännitteiden purkaminen.

Ilkka Olkku

Ilkka Olkku odottaa Kielekkeeltä inspiroivia hetkiä.
Kuva: Oskari Niskanen

Ilkka Olkku

Viimeisenä esittäytyy kolmannen vuoden opiskelija Ilkka Olkku. Ilkka päätyi hakemaan Kielekkeeseen jäätyään pois Kannan hallituksesta kahden hallitusvuoden jälkeen.

Ilkka odottaa kielekevuodelta erilaisten tekstien kirjoittamista ja kirjoittajana kehittymistä sekä inspiroivia hetkiä. Hänen vahvuuksiaan Kielekkeessä ovat kyky ajatella asioita laatikon ulkopuolelta ja kaaoksenhallintataidot.

Jos Ilkka olisi biisi, olisi hän se joku Tiktok-biisi, jossa lauletaan ”Oh no. Oh no. Oh no no no no no”. Ilkan supervoima on multipasking, jossa tehdään samaan aikaan montaa asiaa huonosti.

Ilkka Olkku
Kirjoittaja on kolmannen vuoden suomen kielen opiskelija ja yksi Kielekkeen päätoimittajista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8