Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Etä-Osman etäisimmät osmaajat

Osma järjestettiin tänä syksynä etänä 27. – 29. marraskuuta. Niin kuin Phileas Fogg matkusti maailman ympäri 80 päivässä, me matkustimme Osma-maailman ympäri 80 tunnissa.

Me, eli Laura-Helena, Lilla ja Nina, osallistuimme Osmaan ensimmäistä kertaa. Etä-Osma oli meille ainutkertainen tilaisuus, koska me asumme Saksassa. Opiskelemme Greifswaldin yliopistossa suomea kolmatta vuotta. Kuulimme Osmasta Instagramista ja sähköpostilistan kautta, mutta emme aluksi uskaltaneet osallistua. Kun suomen kurssilla mainittiin Osma, päätimme kuitenkin lähteä mukaan. Se oli oikein hyvä päätös.

Osma alkoi luennoilla, mutta emme ehtineet niille, koska olimme vielä oppitunnilla. Tunnin jälkeen haimme kaikki sitsi- ja brunssieväät. Ehdimme juuri sopivasti illanviettoon, jossa tutustuimme muihin fennisteihin. Illan ohjelmassa oli vapaata jutustelua ja tietovisa. Saimme myös ensimmäiset merkit Osma-passiin.

Lauantaina ensimmäisenä ohjelmassa oli turnaus. Suoritimme osan rasteista Siulan joukkueessa ja osan omalla porukalla. Mielenkiintoisin oli Kannan rasti, jolla selvitettiin kadonneen Jorma-flamingon mysteeri. Vietimme paljon aikaa Kannan rastilla, koska katsoimme videoita uudestaan ja uudestaan ja yritimme löytää lisää vihjeitä. Lopussa selvisi, että ratkaisumme oli koko ajan oikein, mutta emme uskoneet tehtävän olevan niin helppo. Se oli meidän ainoa rastisuorituksemme, koska saimme tehtävän valmiiksi kaksi minuuttia ennen turnauksen loppumista. Voi harmi, koska meillä oli hyvä ratkaisu Siulan rastiin. Koska meillä ei ole haalareita tai laulukirjoja Greifswaldissa, päätimme käyttää suomen oppikirjaa. Kirjasta tehtiin kiinalainen hattu.

Osmailijat sitseillä

Sitseille laitoimme ruokaa yhdessä. Alkuruoaksi meillä oli tomaattikeittoa, pääruoaksi tilasimme isoja pizzoja ja jälkiruoaksi söimme hedelmäsalaattia ja jogurttia. Me koristelimme myös meidän pöytämme ja lasimme ruseteilla. Emme tienneet sitseillä olevan taukoja, joten olimme jo keskellä pääruokaa, kun ensimmäinen tauko alkoi. Olimme yllättyneitä, että sitseillä laulettiin niin paljon. Lisäksi meistä oli kiinnostavaa, että sitseillä laulettiin myös viroksi tai saksaksi.

Vaikka olimme sitsien jälkeen jo aika väsyneitä, jaksoimme piipahtaa jatkoilla. Jatkoilla puhuttiin pienemmissä ryhmissä, ja energisimmät jatkoivat juhlia aamuun asti.

Sunnuntaiaamu alkoi brunssiin valmistautumisella: Leivoimme sämpylöitä, paistoimme munakokkelia ja keitimme teetä. Meistä oli ihanaa, että kaikki olivat tosi ystävällisiä, ja kun me menimme Zoomiin, meidät kutsuttiin heti Hesburgerille. Matka lähimmälle Hesburgerille oli vähän liian pitkä, joten nautimme omista brunssieväistämme muiden herkutellessa hampurilaisilla.

Haluamme kiittää tapahtuman järjestäjiä ja kaikkia Osmaan osallistuneita.Viikonloppu oli kiva ja nauruntäyteinen. Opimme paljon murresanoja ja pääsimme kokemaan Suomen opiskelijakulttuuria Saksasta käsin. Toivomme, että saamme mahdollisuuden osallistua uudestaan, ehdottomasti myös Suomessa.

Sitsitunnelmaa

Laura-Helena Suominen, Lilla Kiss ja Nina Rosanowski
Kirjoittajat ovat suomen kielen opiskelijoita Greifswaldin yliopistossa ja ensikertalaisia osmaajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8