Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Opiskeleminen luonnon keskellä

Minun on monesti hankalaa aloittaa koulutehtävien tekemistä, vaikka haluaisin ja tiedostaisin niiden olevan tärkeitä ja pakollisia. Asiat, joita vihaan, kuten imurointi, pyykinpesu ja ruuanlaitto, yhtäkkiä vetävät minua magneetin lailla puoleensa. Stressi- ja ahdistustasot nousevat koulujuttuja vältellessäni, ja vitkuttelu vain kasvattaa kynnystä aloittaa tehtävät. Tätä kutsutaan prokrastinoinniksi, ja se on erittäin yleistä opiskelijoiden keskuudessa.

Itselläni prokrastinaatio vähentyy, kun opiskelen muualla kuin kotona. Esimerkiksi kirjastossa tai yliopistolla opiskellessani ryhdyn töihin paljon nopeammin ja saan enemmän aikaiseksi kuin kotona. Aina ei kuitenkaan syystä tai toisesta pysty menemään toiseen opiskeluympäristöön. Olen keksinyt tällaisiin tilanteisiin oivan ratkaisun: opiskelemisen luonnossa. Esimerkiksi omalle takapihalle tai lähimmälle puistonpenkille matka ei usein ole kummoinen.

Ulkona opiskelemisessa on myös lukuisia terveyshyötyjä. Muun muassa tänä vuonna julkaistussa artikkelissa Do Experiences With Nature Promote Learning? Converging Evidence of a Cause-and-Effect Relationship (Kuo, Barnes, Jordan, 2020), jonka voi lukea tästä, kerrotaan luonnossa oppimistehokkuuden lisääntyvän riippumatta aiheesta, oppijoista, ohjaajista, pedagogiikasta, paikoista tai oppimisen mittareista. Myös huomio- ja keskittymiskyvyn sanotaan paranevan luonnossa opiskellessa. On tutkittu, että  jopa stressitasot laskisivat luonnossa opiskellessa.

Jokiranta on loistava opiskelupaikka.

Jokiranta on loistava opiskelupaikka.

Tässä vielä lista Turun parhaista opiskelupaikoista, jotka sijaitsevat luonnon äärellä.

– Jokiranta

Jokirannassa on usein paljon ihmisiä, ja pieni hälinä auttaa ainakin itseäni keskittymään paremmin. Siellä opiskellessa on myös mukavaa tarkkailla ohikulkevia ihmisiä inspiraatiota hakiessaan tai taukoa pitäessään.

– Oma sisä- tai takapiha

Monissa kerrostaloissa on taka- tai sisäpiha, joten matka opiskelupaikalle tai takaisin kotiin ei ole pitkä. Parasta on se, että taloyhtiöiden huoltamissa pihoissa on usein pöytiä ja tuoleja. Omat pihat ovat myös monesti rauhallisia.

– Puistot

Turussa on lukuisia puistoalueita, kuten Brahenpuisto, Puolalanpuisto ja Porthaninpuisto. Niissä parasta on se, että penkkejä ja tilaa on usein runsaasti. Myös puistojen kasvit luovat mukavan opiskeluympäristön.

Sara Ijäs
Kirjoittaja on yksi Kielekkeen päätoimittajista ja toisen vuoden opiskelija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8