Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Tuutorit esittäytyvät

Esitimme tuutoreille seuraavat kysymykset:

1. Nimi ja akateeminen ikä?
2. Kotipaikka?
3. Harrastukset?
4. Muisto fuksivuodelta?
5. Akateeminen minä?
6. Nippelitieto?

Mikko Kiippa

Tuutoriesittely_Mikko

1. Olen Mikko, ja akateeminen ikäni on neljä.

2. Olen kotoisin Ulvilasta, Porin kupeessa sijaitsevasta Suomen toiseksi vanhimmasta kaupungista.3. Harrastuksiini lukeutuvat lukeminen, lenkkeily ja opiskelijatoiminta. Näistä ensimmäinen ja viimeinen ovat viime aikoina yhdistyneet mainiosti, kun olen mukana opettajaopiskelijoiden etälukupiirissä.

4. Fuksivuoden parhaat muistoni ovat sitsaaminen, pikkujoulut sekä ensimmäinen opiskelijavappu. Lisäksi yleisesti tietenkin uuden kaveriverkoston syntyminen, mitä on jatkunut fuksivuoden jälkeenkin.

5. Akateeminen minäni rakentuu ennen kaikkea suomen kielen pääaineopinnoista, kotimaisen kirjallisuuden sivuaineopinnoista sekä opettajan pedagogisista opinnoista (aion työllistyä äidinkielenopettajaksi). Olen myös opiskellut valtio-opin perusopintokokonaisuuden sekä yksittäisiä opintojaksoja muun muassa puheviestinnästä ja mediatutkimuksesta.

6. Sukunimeni on inkerin kieltä ja tarkoittaa suomeksi kurkihirttä.

.

.

Ilkka Olkku

ile1. Ilkka (aka Ile), kolmannen vuoden suomen kielen opiskelija.

2. Olen alun perin kotoisin Hollolasta ja asunut myös pari vuotta Lahdessa ennen Turkuun muuttamista.

3. Musiikki sen monissa muodoissa (erityisesti indie folk on lähellä sydäntäni). Pidän myös sushista siinä määrin, että sen voisi melkein laskea jo harrastukseksi.


4. Haalarien saapuminen fuksivuoden marraskuussa oli kyllä hieno hetki. Myös ainejärjestömme perinteet, kuten kastajaiset, fuksisitsit ja lomaltapaluuristeily ovat jääneet mieleen.


5. Akateeminen minä on itseään etsivä, (lähes) kaikessa mukana oleva ainejärjestöhurrikaani, jolle opinto-oppaan sivuaineosio on ehtinyt tulla hyvinkin tutuksi.


6. Kuvataiteellisen lahjakkuuteni määrä lähentelee nollaa, mutta piirtämiäni mäyräkoiria voi tulla vastaan odottamattomissakin paikoissa!
.
.

Lyydia Tuominen

Tuutorikuva Lyydia1. Olen Lyydia ja akateemiselta iältäni vasta kaksi.

2. Tulen Porista, mutta Turussa asun jo kolmatta vuotta.

3. Ennen akateemista elämääni harrastin kilpauintia noin 15 vuotta. Pidän edelleen uimisesta, mutta todennäköisemmin minut löytää penkkiurheilemasta jalkapallon parissa.

4. Fuksivuoteni tuntuu keskeneräiseltä, sillä loppuosa siitä vietettiin etänä. Alkuun kävin melko ahkerasti fuksien tapahtumissa ja juhlissa, ja niistä jäikin eniten käteen niin kokemusta kuin ystävyyssuhteitakin ajatellen. Nyt, kun viime luennosta yliopistonmäellä on vierähtänyt useita kuukausia, muistelen kaiholla myös opiskeluhetkiä.

5. Akateeminen minäni on nuori ja tiedonjanoinen. Opintopisteitä olen haalinut vähän kaikkialta, mutta erityisesti sytyn kielten opiskelusta. Pääaineeseeni (suomalais-ugrilainen kielentutkimus) kuuluvan unkarin lisäksi haaveilen vielä saamen ja espanjan kursseista.

6. Minulla on todella huono suuntavaisto. Kerran vaeltaessani yksin (varsin lyhyellä reitillä) Kroatian vuorilla, eksyin useaksi tunniksi pois polulta.

Alina Suomalainen

Alina S1. Olen Alina S (myöskin Allu käy) ja akateemiselta iältäni kaksivuotias eli aivan nuori vielä.

2. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Kuortaneelta.

3. Harrastan kaikenlaista urheilua ja eri sarjojen katsomista. Intohimooni kuuluu ruuanlaitto.

4. Fuksivuodelta löytyy monia hyviä muistoja. Parhaiten mieleen jäi fuksisitsit, kastajaiset ja pikkujoulut. Toivottavasti ensi keväänä pääsen kokemaan ensimmäisen opiskelijavapun.

5. Akateeminen minäni koostuu suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen pääaineopinnoista ja yleisen kirjallisuustieteen sivuaineopinnoista. Lisäksi tulevaisuudessa kiinnostaisi venäjän opinnot.

6. Voin hyvän muistini ansiosta luetella kavereideni syntymäpäivät ulkoa.

.

Sofia Laine

tuutorikuva1_sofia1. Nimeni on Sofia, ja akateemiselta iältäni olen jo nelivuotias (oppimaan innokas!)

2. Olen kotoisin Mynämäeltä, minkä teen yleensä hyvin nopeasti selväksi uusille tuttavuuksille.

3. Harrastan kaikenlaisia käsitöitä sekä keittiössä hääräämistä. Tuleva syksy kuluu pitkälti myös ainejärjestöpuuhailujen ja erityisesti Kannan historiikin parissa.

4. Fuksivuoteni parhaimmat muistot liittyvät ehdottomasti ensimmäiseen opiskelijavappuun sekä fuksisitseihin. Fuksisitsit ovat yhä syksyni kohokohta!

5. Akateeminen minäni muodostuu suomen kielen pääaineopinnoista sekä aikataulutusongelmista. Sivuaineisiini kuuluvat yleinen kirjallisuustiede ja lähitulevaisuudessa toivottavasti myös opettajan pedagogiset opinnot. Välillä kuitenkin kyseenalaistan opettajahaaveeni ja suunnittelen tutkijaksi ryhtymistä.

6. Rakastan alkusointuja ja salaa kadehdin kaikkia ihmisiä, joiden etu- ja sukunimi alkavat samalla äänteellä.

Alina Kauppi

Alina K1. Olen Alina ja aloittelen neljättä vuottani Turun yliopistossa.

2. Asun tällä hetkellä maineikkaassa Turun Ylioppilaskylässä, mutta oikeasti olen kotoisin Hämeenlinnasta. Ajoittainen hitauteni johtuu siis puhtaasti hämäläisyydestäni, eikä sillä ole mitään tekemistä aamu-unisuuteni kanssa.

3. Aloitin keväällä virkkausharrastuksen, joka on edennyt vaihtelevalla menestyksellä.

4. Ensimmäinen opiskelijavappu oli fuksivuoden timanttinen kohokohta. Kannan perinteiseen vappuun kuuluu booli, Agricolan patsaan viitoittaminen sekä TYYn lakituksen seuraaminen. Näiden jälkeen opiskelijat kokoontuvat yleensä sankoin joukoin jokirantaan juhlimaan.

5. Akateeminen minäni käy parhaillaan läpi raastavaa eksistentiaalista kriisiä. Opiskelen suomen kieltä pääaineenani, mutta sen lisäksi olen opiskellut kotimaista kirjallisuutta, mediatutkimusta ja satunnaisia muita kursseja vailla kunnollista päämäärää. On siis ihan ok, jos ei vielä neljäntenäkään opiskeluvuonna tiedä, mitä haluaa tehdä tulevaisuudessa!

6. Omistan 51 maisemakuplaa, joita olen keräillyt etenkin ulkomailta.

Oskari Niskanen

Oskari1. Nimeni on Oskari, ja syksyllä aloitan kolmannen opiskeluvuoteni Turun yliopistossa.

2. Tämänhetkinen kotini löytyy arvatenkin Turusta, mutta Turkuun olen muuttanut Oulusta. Kotikotini on siis yli kuudensadan kilometrin päässä nykyisestä kotikolostani.

3. Fenn(ougr)istiikan lisäksi rakastan ruoanlaittoa ja Super Mario -pelejä (kai nämä lasketaan harrastuksiksi?). En ole varsinaisesti mikään harrastelijaihminen, sillä vaikka innostunkin usein uusista jutuista, kyllästyn niihin yleensä yhtä nopeasti.

4. Fuksivuonna tapahtui niin paljon kaikkea uutta ja jännittävää, että tähän voisi listata vaikka kaiken! Ehkä päällimmäisenä mieleeni on jäänyt kotikaupungissani Oulussa järjestetty Osma. Ai mikä ihmeen Osma? Se selvinnee syksyn aikana!

5. Akateeminen minäni on kiinnostunut vähän kaikista (suomen) kieleen liittyvistä ilmiöistä, mutta erityisesti kielen vaihteluista, kieltenvälisestä vaikutuksesta sekä kielen rakenteesta ja sen historiallisesta kehityksestä. Sivuaineenani luen kotimaista kirjallisuutta, ja opinnoillani tähtään äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi.

6. Pienenä en sietänyt katsoa lastenohjelmia, joissa päähenkilö joutuu niin sanotusti liemeen, sillä kiusalliset tilanteet aiheuttivat minussa suunnattoman suurta myötähäpeää. Tällaisia ohjelmia olivat mm. Katto Kassinen, Karhuherra Paddington sekä Katti Matikainen. Vieläkin tekee vähän pahaa katsoa näitä.

Melina Vetikko

Melina11. Minun nimeni on Melina. Lempinimeni on koko elämäni ollut Mellu, mutta yliopiston aikana se on lyhentynyt muotoon Melu, jonka mukaan ystäväni ovat nimenneet myös autoni, jonka nimi on Meludata. Aloitan tänä syksynä kolmannen opiskeluvuoteni.

2. Olen kotoisin Nousiaisista, mutta identifioidun aika vahvasti turkulaiseksi.

3. Vapaa-ajallani valmennan joukkuevoimistelua ja käyn rullaluistelemassa. Tykkään myös kuunnella äänikirjoja ja hengailla kavereiden kanssa milloin missäkin.

4. Fuksivuosi oli kokonaisuudessaan äärimmäisen ihana. Kaikki approt ja osmat olivat hauskoja ja sain paljon uusia kokemuksia opiskelijaelämästä.

5. Ajauduin opiskelemaan suomea aika vahingossa, mutta olen ollut todella onnellinen valinnastani. Suomen opintojen lisäksi opiskelen kotimaista kirjallisuutta ja toivon jonakin päivänä olevani S2-opettaja. Olen aika pedantti ja otan vähän turhiakin paineita menestymisestä, mutta ainakin tähän mennessä olen selviytynyt aika hyvin.

6. Ystäväni kutsuvat minua kansallisarkistoksi, koska muistan paljon asioita, joita kukaan muu ei. Tämä aiheuttaa välillä aika kiusallisiakin tilanteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8