Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Turku tutuksi muki kerrallaan

Turkulaisen opiskelijaelämän instituutiot, Proffa(n kellari) ja Lygas (Marilyn eli Lyni ja Vegas) tulevat sinulle varmasti tutuiksi jo ensimmäisinä fuksiviikkoina, etkä humanistina voine välttyä myöskään Dynamolta eli Dynkyltä. Kaupungissa riittää kuitenkin kuppiloita joka lähtöön, joten jos edellä mainitut eivät miellytä tai kaipaat iltoihisi vaihtelua, tutustu esimerkiksi johonkin seuraavista:

Bilehileille
Forte
Kristiinankatu 8
Avoinna ma–su klo 21–04.30 – ikäraja su–to 18, pe–la 20
http://www.nightclub.fi/

Kulman takana Lygasista sijaitsee Forte, joka tarjoaa taattua suomalaista yökerhotunnelmaa vuoden jokaisena päivänä! Etenkin legendaarinen sufo eli sunnuntai-Forte on jokaisen Turussa asuvan koettava ainakin kerran elämässään, mutta myös mafo, tifo, kefo, tofo, pefo ja lafo tarjoavat Forten omien sanojen mukaan ”hyvää musaa, virkistäviä juomia ja mukavia ihmisiä”. Mikäli Lygasin portsarit ovat estäneet sisäänpääsysi mukamas liialliseen humalatilaan vedoten, ota hetki happea ja kokeile Fortea!

Sateenkaarikansalle
Bar Suxes
Yliopistonkatu 9
Avoinna ke–to & su klo 20–02, pe–la klo 20–04
https://www.suxes.fi/

Turun ainoa homobaari Suxes on pieni ja sympaattinen hlbt+-kansan olohuone. Suxes on tunnettu etenkin torstai- ja sunnuntai-iltojen karaokesta sekä perjantai- ja lauantai-iltojen kuumasta (kirjaimellisesti) tunnelmasta tanssilattialla. Kokeile kanelilla maustettua ja lehtikullalla höystettyä Gold Strike -shottia!

Vaihtoehtoväelle
Kirjakahvila
Vanha Suurtori 3 (Brinkkalan sisäpiha)
Avoinna pääsääntöisesti ti–pe klo 12–18 – ikärajaton
https://www.kirjakahvila.org/

Kirjakahvila on epäkaupallisen kulttuuriosuuskunnan pyörittämä kuppila, joka tarjoilee vegaanista syötävää, kahvia, teetä sekä mietoja alkoholijuomia. Kirjakahvilassa eli Kirjiksessä järjestetään myös lukupiirejä, elokuvanäytöksiä, punk-keikkoja, dj-iltoja, ja paljon muuta iltaohjelmaa. Kirjis on erityisesti Turun antikapitalistisen, antifasistisen ja queerfeministisen skenen suosiossa, ja siellä noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Ei ostopakkoa!

Kultakurkuille
Cocoloco
Uudenmaankatu 12 B
Avoinna ti–su klo 18–02
https://fi-fi.facebook.com/karaokecocoloco/

Cocoloco on viihtyisä ja moderni karaokebaari, jonka asiakaskunta on muihin Turun laulukapakoihin verrattuna nuorekasta. Laajalta listalta löytynee jokaiselle enemmän tai vähemmän laulutaitoiselle mieluinen kipale. Plussaa myös opiskelijaystävällisistä hinnoista!

Olutnörteille
Cosmic Comic Cafe
Kauppiaskatu 4 (Forum)
Avoinna ma–la klo 16–00 – ikäraja 20
http://cosmic.fi/

Cosmic on paitsi sarjakuvien ystävien, myös muun nörttikansan kantakapakka, ja tarjolla on huikeat 180 olutta ja 30 siideriä. Vaikka Cosmic on lähinnä istuskelu- ja lautapelailupaikka, on siellä järjestetty säännöllisen epäsäännöllisesti myös Club Noaptea -goottiklubeja.

Kultturelleille
Bar Ö
Linnankatu 7
Avoinna ma–to klo 16–02, pe–la klo 16–04.30
https://oebar.fi/

Dynamon naapuritalossa sijaitseva Bar Ö on suhteellisen uusi tulokas Turun yöelämässä, mutta vakiinnuttanut jo asemansa turkulaisten hipsterien etkoilu- ja istuskelubaarina. Säännöllisten dj-iltojen lisäksi Össä on järjestetty jazzkeikkoja, runoklubeja, elokuvailtoja ja muuta kulttuuriohjelmaa. Retrohenkinen sisustus tekee kotoisan olon.

Ennakkoluulottomille
Pub Vanha varis
Littoistentie 81 (Varissuon liikekeskus)
Avoinna ma–su klo 09–00
https://www.varissuonliikekeskus.fi/vanhavaris/

Varissuon liikekeskuksessa eli Itäkeskuksessa eli Itärillä sijaitseva Vanha varis on pieni ja lämminhenkinen lähiökapakka, joka tarjoilee halpaa keskiolutta, vaihtelevantasoista karaokea ja mielenkiintoisia elämäntarinoita. Heitä siis ennakkoluulot romukoppaan, ota bussi 12, 32 tai 42 alle ja hurauta Vakkelle! Paluubussien aikataulut kannattaa tosin tarkistaa etukäteen, sillä yöliikenne on Turussa heikkoa.

Huom! Vallitsevan tilanteen vuoksi aukioloajat saattavat poiketa tässä ilmoitetuista. Huomaathan myös, että Googlen aukiolotiedot ovat usein virheellisiä, joten tarkista tiedot baarien omilta nettisivuilta pettymysten välttämiseksi. (Jutun tiedot tarkistettu 21.7.2020.)

Otso Norblad
Kirjoittaja on 7. vuoden suomen kielen opiskelija, jonka suositukset perustuvat pitkäjänteiseen, osallistuvaa havainnointia painottavaan etnografiseen tutkimustyöhön Turun yöelämässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8