Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kannan hallitus 2020 esittäytyy

Kannan toimintaa ei olisi ilman ahkeria hallituslaisia ja aktiivisia kantalaisia. Niinpä on aika esitellä Kannan hallitus vuosimallia 2020. Hallituksen jäsenet kertovat hieman itsestään ja tehtävistään hallituksessa. Lisäksi he vastaavat muutamaan todella kinkkiseen kysymykseen: 1. Paras suomen kielen kurssi tähän asti? 2. Kolme erikoista tai hauskaa faktaa sinusta? 3. Mikä eläin olisit ja miksi?

 Alina Kauppi

Alina

Alina Kauppi edustamassa Kantaa TY:n 97-vuotisjuhlilla. Kuva: Ilkka Olkku

Alina Kauppi on kolmannen vuoden opiskelija ja Kannan tiedotus- ja verkkovastaava. Hän halusi kyseiseen pestiin, koska se vaikutti mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä. Viime vuonna hän oli Kannan tapahtumavastaava. Hallitustoiminta oli viime vuonna Alinasta niin kivaa, että hän päätti hakea uudelle kaudelle. Ainejärjestötoiminnassa Alinan mielestä parasta on tapahtumien järjestäminen ja Kannan asioista perillä pysyminen. Hallitusvuodelta hän odottaa lisää hauskoja kokemuksia ja uuden oppimista. Hämeenlinnasta kotoisin oleva Alina haki opiskelemaan Turkuun, koska se oli hänestä kiva kaupunki. Hän tunsi Turkua hieman jo ennestään, joten kaupunkiin oli helppo muuttaa. Suomen kieli vaikutti hänestä mielenkiintoiselta alalta. ”Olin myös aina pitänyt äidinkielen opiskelusta”, lisää Alina.

1. Kielen vaihtelu on ollut paras suomen kielen kurssi, koska se oli hauska ja silmiä avaava. 2.  Olisin halunnut elää 80-luvulla, sillä silloin olisin ollut palvottu hiusidoli.  Rakastan sudokuja: suostun tekemään ainoastaan mestaritason sudokuja. Ostan nykyään melkein kaikki vaatteet kirppiksiltä!   3. Olisin ehdottomasti Posankka, joka erottuu muiden joukosta hempeällä värillään ja persoonallisella ulkoasullaan.

Joonas Sillanpää

Hallituksen vitsiniekka sekä liikunta-, sopo- ja yhdenvertaisuusvastaava  Joonas Sillanpää opiskelee suomen kieltä ensimmäistä vuotta ja viihtyy erinomaisesti opintojen parissa. Stressiä vihaava Joonas rakastaa keksiä ”hassuja” juttuja, joten hän varmasti piristää tunnelmaa hallituksessa. Viimeisin esimerkki tällaisesta hauskasta tuulta alleen ottaneesta jutusta on lömppä. Mitä se mahtaa tarkoittaa? ”Laajemmassa merkityksessä ihan kaikkea positiivista”, paljastaa Joonas. Liikuntasopon pesti sopiikin Joonakselle erinomaisesti, sillä hän harrastaa jääkiekkoa ja on ollut harrastajasalibandyjoukkueen kapteeni jo 12 vuotta. Joonaksesta on mahtavaa olla toteuttamassa Kannan arkea ja juhlaa. Hän odottaa löytävänsä liikunnan riemua Kannasta ja tahtoo aktivoida kantalaisia liikkumaan. Joonas päätyi hallitukseen ikään kuin vahingossa, sillä hän osallistui Kannan syyskokoukseen tarkoituksenaan hakea vain Kielekkeen toimitukseen.

Joonas Sillanpää rakastaa hauskojen juttujen kertomista. Kuva: Veera Koivula

Joonas Sillanpää rakastaa hauskojen juttujen kertomista. Kuva: Veera Koivula

Miten Joonas sitten päätyi opiskelemaan suomea? Eräänä vappuna, kun Joonas ei oikein tiennyt, mitä hän haluaisi tehdä elämässään, hän törmäsi lukion äidinkielenopettajaansa Jariin. Jari sanoi Joonakselle, että tämän kannattaisi mennä opiskelemaan suomen kieltä. ”Ensin nauroin, että kuka muka menee lukemaan jotain suomen kieltä. Jarin sanat jäivät kuitenkin mieleeni ja porasivat tiensä niihin aivojen osiin, jotka aktivoituivat hakulomaketta täytettäessä. Tässä minä nyt sitten olen”, kertoo Joonas.

1. Paras kurssi on ollut äänne- ja muotorakenne, koska se on lähtölaukaus suomen kielen opiskeluun. 2.  Soitin lapsena trumpettia, mutta lopetin, koska kitara oli “siistimpi” soitin. Nykyään harmittaa.  Olen harrastanut urheilua kymmenessä eri urheiluseurassa. Olen halkaissut vasemman käden peukaloni kolme kertaa. Ei teräviä esineitä minulle. 3. Olisin sopuli. “Mitä sopulit tekee? Ne juoksee meree” – Ruger Hauer

Eeva Pasanen

Eeva

Eeva Pasasen mielestä ainejärjestötoiminnassa parasta on toiset ihmiset. Kuva: Annika Tirkkonen

Ensimmäistä vuotta opiskeleva Kannan sihteeri Eeva Pasanen haki mukaan ainejärjestötoimintaan, koska se vaikutti hänestä mielenkiintoiselta. Hän myös halusi kokemusta hallituksessa olemisesta. Itseään huumorintajuiseksi, tunnolliseksi ja organisointikykyiseksi kuvaileva Eeva haki juuri sihteerin pestiin, koska ajatteli omaisuuksiensa sopivan hyvin kyseiseen tehtävään.Lisäksi hän ajatteli sihteerin tehtävän sopivan hyvin fuksille. Turun seudulta kotoisin olevalle Eevalle Turun yliopisto tuntui luonnolliselta valinnalta. Yläkoulussa ja lukiossa Eeva piti paljon äidinkielestä, joten hän päätti hakea opiskelemaan suomea. Vasta opiskelun myötä hän  ymmärsi, mitä kielitieteen opiskelu oikeasti on ja kuinka paljon  mielenkiintoisia ja laajoja kokonaisuuksia siihen kuuluu.

1. Vaikea valita yhtä, sillä jokaisella kurssilla olen oppinut paljon. Vastaan kuitenkin, että tällä hetkellä pyörivä tekstityö. 2.  Suomalaisista artisteista suosikkini on tällä hetkellä Gasellit. Syödessäni pidän haarukkaa ja veistä niin sanotusti väärissä käsissä eli haarukkaa oikeassa ja veistä vasemmassa kädessä. Lempihedelmäni on päärynä. 3. Oli pakko etsiä pari leikkimielistä testiä aiheesta, sillä en yhtään osannut sanoa. Sain vastaukseksi koiran ja pöllön. Nämä sopivat luonteeseeni hyvin, sillä olen tarkkailevan ja loogisen lisäksi myös välittävä ja ihmisrakas.

Ilkka Olkku

Kannan puheenjohtaja Ilkka Olkku on hallituksen nousevin tähti, sillä hänet voi nähdä tänä keväänä The Voice of Finlandissa. Laulamiselta ja supertähteilyltä liikenee kuitenkin hyvin aikaa myös puheenjohtajan velvollisuuksien hoitoon. Puheenjohtajan pesti kiehtoi jo yhden kauden aikaisemmin hallituksessa ahkeroinutta Ilkkaa, koska hän halusi haastaa itseään ja antaa Kannalle ”vielä jotain” ennen siirtymistään syrjään hallituksesta. ”Parasta ainejärjestötoiminnassa on ollut oman kädenjälkensä näkeminen sekä yhdessä tekemisen ja onnistumisen tunne. Odotan hallitusvuodeltani edellä mainittuja asioita sekä ehkä sitä, että oppimisen itsestäni jotain uutta”, pohtii Ilkka.

Ilkka Olkku nähdään tänä keväänä The Voice of Finlandissa! Kuva: Oskari Niskanen

Ilkka Olkku nähdään tänä keväänä The Voice of Finlandissa! Kuva: Oskari Niskanen

Ilkka haki lukemaan suomen kieltä, koska hän oli kirjoittanut äidinkielestä Laudaturin ylioppilaskirjoituksissa. Hän oli ajatellut haluavansa opettajaksi, mutta suunnitelmat muuttuivat fuksivuonna täysin. Lahdesta kotoisin oleva Ilkka haki Turun yliopistoon, koska Turku vaikutti inspiroivalta opiskelukaupungilta. Lisäksi hän tunsi täältä jo joitakin ihmisiä.

1. Paras suomen kielen kurssi tähän asti on ollut semantiikan, pragmatiikan ja vuorovaikutuksen kurssi.  2.  Voisin elää pelkällä sushilla. Kolmas etunimeni on Olavi. Näin ollen minulla on nimikkobaari sekä Turussa (Olkku, tietysti) että Lahdessa (viinikahvila Olavi). 3. Olisin panda. Meitä yhdistävät tummat silmänympärykset, taipumus päätyä vaikeisiin paikkoihin ja kyky syödä paljon asioita. ​

Anna Hollo

Toisen vuoden suomen kielen opiskelija Anna Hollo toimii tämän kauden Kannan taloudenhoitajana. Hän on ensimmäistä kertaa mukana hallituksessa. Vapaa-aikanaan muun muassa speksissä vaikuttava Anna päätti hakea Kannan hallitukseen, koska ainejärjestötoiminta on aina tuntunut hänestä kiinnostavalta ja innostavalta. ”Hallitus on luonnollinen tapa päästä vaikuttamaan asioihin ja olla mukana järjestämässä tapahtumia. Ainejärjestötoiminta on mukavaa muiden ihmisten ansiosta, ja siinä näkee myös hyvin sen kaiken, mitä esimerkiksi tapahtumien järjestäminen vaatii”, pohtii Anna. Hän haki lukemaan suomen kieltä, koska hän on aina ollut kiinnostunut kielistä ja kirjoittamisesta sekä opettamisesta. Sen vuoksi Anna arveleekin päätyneensä laittamaan suomen kielen ensimmäiseksi hakutoiveeksi. Turun yliopistoon hän haki, koska syntyperäisenä turkulaisena Turku opiskelukaupunkina tuntui luontevalta ja helpolta valinnalta.

Anna Hollo. Kuva: Lempi Saurén.

Hallitusvuodeltaan Anna Hollo odottaa uusien asioiden oppimista. Kuva: Lempi Saurén.

1. Paras suomen kielen kurssi, hmm… Äänne- ja muotorakenteen kurssi oli kyllä hyvä, mutta tykkäsin myös semantiikka, pragmatiikka ja vuorovaikutus -kurssista, erityisesti vuorovaikutus-osio oli mielenkiintoinen. 2. En osaa viheltää enkä napsuttaa. Rakastan inkivääriä ja voin syödä sitä helposti sellaisenaankin. Minua pyörryttää helposti ja olenkin pyörtynyt elämäni aikani monta kertaa. 3. Ehkä vähän tylsä vastaus, mutta varmaankin jokin pieni lintu. Samaan aikaan vapaa ja itsenäinen, mutta kuitenkin myös muiden seurasta nauttiva. Olisi parasta vain tarkkailla yläilmoista kaikkea, mitä ympärillä tapahtuu.

Jenni Kitinprami

Kannan koulutuspoliittinen ja kansainvälisten asioiden vastaava Jenni Kitinprami päätyi hallitustehtäväänsä yllättäen, kun häntä siihen syyskokouksessa ehdotettiin. Hän otti paikan kuitenkin ilolla vastaan. ”Koulutuspolitiikka ja kansainväliset tehtävät ovat mielestäni äärimmäisen mielenkiintoisia. Olin ehkä hieman haaveillutkin tästä pestistä.” Viime vuonna Kannan vääpelinä ja fuksivastaavana toiminut Jenni päätti hakea toiselle hallituskaudelle, koska kokemus hallitustehtävistä oli yksi hänen vuotensa kohokohdista. ”En vain ollut valmis jättämään tätä taakseni. Kevään vaihdon takia tauko hallituksesta oli hyvin lähellä, mutta onneksi saan jatkaa vielä toisen kauden”, iloitsee arvoisa kopomme.

Jenni Kitinprami on tällä hetkellä vaihdossa Etelä-Koreassa.

Jenni Kitinprami on tällä hetkellä vaihdossa Etelä-Koreassa.

Mikä sitten on ainejärjestötoiminnassa Jennin mielestä parasta? ”On hyvin vaikeaa nostaa vain yhtä parasta asiaa muiden yläpuolelle, mutta ainejärjestötoiminnan parhaimpiin puoliin kuuluu ehdottomasti asioiden aikaansaaminen. Vaikka hallitushommat ovatkin vapaaehtoistoimintaa, tulee niihin silti käytettyä aika paljon aikaa. Mutta näissä oman työnsä jäljen näkee myös hyvin selvästi”, pohtii Jenni.

Voi olla, että ilman turkumielisiä kavereita Jenni olisi päätynyt jonnekin muualle kuin Turkuun opiskelemaan, sillä hän päätyi Turkuun heidän ansiostaan. Eikä ole katunut päätöstään! Jenni haki opiskelemaan suomen kieltä, koska kielet (ei siis vain suomen kieli) ovat aina olleet hänen suuri mielenkiinnonkohteensa. ”Suomen kieli on kuitenkin äidinkieleni ja koen, että sen kunnollinen ymmärtäminen helpottaa myös muiden kielten oppimista. Näin lyhykäisyydessään.”

1. Suomen kielen vaihtelu. Lemppari aina ja ikuisesti! 2.  Vietän tämän kevään vaihdossa Soulissa, Etelä-Koreassa. Ennen Turkuun tuloa opiskelin vajaan vuoden teatterikoulussa. Opintie päättyi koulun konkurssiin.  Alkuperäinen kotipitäjäni on Iittala. Kyllä, sieltä samasta paikasta tulee myös samanniminen lasibrändi. 3. (Naaras)leijona. Omien puolustaminen ja muista huolehtiminen ovat itselleni ominaisimpia piirteitä. Loppupeleissä leijonatkin ovat vain isoja töhöjä kissoja.

 Reetta Kokkonen

Reetta Kokkonen

Reetta Kokkonen eli tuttavallisemmin ”kulttuurisopuli”. Kuva: Ilkka Olkku

Kannan kulttuuri-, sopo- ja yhdenvertaisuusvastaava Reetta Kokkonen opiskelee suomea kolmatta vuotta, pyörii speksiteatterissa ja kirjoittaa kandia. Kavereiden kesken hänen tittelistään on muotoutunut tuttavallisempi versio ”kulttuurisopuli”. ”Teatteri- ja taidehenkiselle tyypille tämä hallituspesti on ehkäpä kaikkein osuvin”, kertoo Reetta, jolla on nyt alkanut ensimmäinen kokonainen kausi hallituksessa. Viime vuonna hän hyppäsi loppupuolella mukaan pois lähteneen hallituslaisen tilalle. ”Hypättyäni kesken viime kauden mukaan halusin vielä jatkaa ja saada enemmän kokemusta hallitushommista. Voisi sanoa, että nälkä kasvoi syödessä.” Parasta ainejärjestötoiminnassa on Reetan mielestä omien ideoiden toteuttaminen ja hyvässä porukassa puuhastelu. Hän toivoo pystyvänsä kehittelemään uudenlaisia kulttuuritapahtumia kantalaisille ja kehittyvänsä omassa tehtävässään. Lisäksi hän haluaa paljon kokemusta hallituksessa toimimisesta. Suomen kieltä Reetta haki lukemaan, koska suomen kielen opiskelijan on mahdollista erikoistua monipuolisesti erilaisiin tehtäviin. ”Olen myös kiinnostunut kirjoittamisesta, joten ajattelin kieltä opiskelemalla saavani siihen vahvan pohjan”, toteaa Reetta. Turun yliopistoon hän haki ihastuttuaan Turkuun eräänä kesänä ollessaan vielä lukioikäinen.

1. Kaikki  kurssit ovat omalla tavallaan tarjonneet uusia ja mielenkiintoisia asioita, joten on vaikea valita yhtä parasta kurssia. Lähimpänä sydäntäni ovat kuitenkin olleet kielen kehitystä, semantiikkaa ja sananmuodostusta käsittelevät kurssit. 2.  Eräs ensimmäisistä haaveammateistani oli tatuoija. Olen ”tutkinut” ja analysoinut erilaisia naurutyylejä omaksi ilokseni. Uusin löytämäni nauru on käärmenauru. Olen jo jonkin aikaa toiminut Kannan epävirallisen virallisena haalarimerkkisuunnittelijana, eli risuja ja ruusuja merkkeihin liittyen voi toimittaa minulle. 3. Olisin varmaan jänis, sillä sen liikehdinnässä on jotain samaistuttavaa.

Sofia Laine

Sofia Laine odottaa hallitusvuodeltaan muun muassa lisää myyjäisiä.

Sofia Laine odottaa hallitusvuodeltaan muun muassa lisää myyjäisiä.

Kolmannen vuoden opiskelija Sofia Laine häärää Kannan ympäristövastaavana ja vääpelinä. Vääpelinä hän on vastuussa myyjäisistä, toimistosta ja sitsiruuista. ”Vääpeliksi hain, koska se vain sattui kuulostamaan niin mun hommalta”, kertoo Sofia, joka on mukana hallituksessa ensimmäistä kertaa. Mikä sitten on Sofian mielestä parasta ainejärjestötoiminnassa? ”En osaa nimetä parasta asiaa, kaikki on ollut tähän mennessä kivaa”, vakuuttaa Sofia, joka päätyi Turkuun opiskelemaan, koska hänen kotipaikkakunnaltaan Mynämäeltä on lyhyt matka Turkuun. Suomea hän haki opiskelemaan, koska koulussa äidinkieli oli aina hänen lempiaineensa. ”Lukioikäisenä aloin haaveilla äidinkielen ja kirjallisuuden opettamisesta”, muistelee Sofia ja pahoittelee, että vastaus on varmaan kovin tylsä.

On jälleen kinkkisten kysymysten aika.

1. Paras suomen kielen kurssi on ollut kielioppi tai tekstianalyysi. 2.  Salainen paheeni on dipata tomaatteja sokeriin.  Haaveammattini olisi olla lentäjä.  Luulin 15-vuotiaaksi asti, että wasabi on eläinlaji. 3. Pöllö, koska Buzzfeedin mikä eläin olisit -testi sanoo niin.

Elsa Sumén

Elsa

Elsa Sumén on on aina ollut kiinnostunut suomen kielen rakenteesta.

Kannan varapuheenjohtaja Elsa Sumén opiskelee suomen kieltä toista vuotta ja on toista kautta Kannan hallituksessa. Viime kaudella hän oli koulutuspoliittinen vastaava eli tuttavallisemmin kopo. Elsa on päätynyt hallitustehtävien pariin, koska hän pitää vastuun  ottamisesta sekä asioiden suunnittelusta ja järjestämisestä. ”Päätin hakea uudestaan Kannan hallitukseen, sillä opin todella paljon uutta ensimmäisenä hallitusvuotenani ja koin, että minulla oli vielä paljon annettavaa”, kertoo Elsa, joka haki lukemaan suomen kieltä, koska hän on aina ollut kiinnostunut suomen kielen rakenteesta ja kielen eri ilmiöistä. Turun yliopistoon hän haki, koska halusi opiskella jossakin muussa kaupungissa kuin kotikaupungissaan Helsingissä, ja Turku tuntui sopivimmalta vaihtoehdolta.

1. Suomen kielen kehitys on mielestäni ollut paras kurssi. 2. Lempiruokani on porkkanaraaste. Yksi lempielokuvistani on Twilight – Uusikuu. Lapsena haaveammattini olivat arkeologi ja astronautti. 3. Jos olisin eläin, olisin karhu, sillä olen usein herätessäni kärttyinen.

 

Merena Aaltonen

Kannan hallituksessa toisena tapahtumavastaavana toimiva Merena Aaltonen päätti jo ennen yliopistoon pääsyä, että tulisi hakemaan ainejärjestön hallitukseen. Ainejärjestötoiminnassa parasta on hänen mielestään ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen. Merena kertoo tutustuneensa jo moniin ihaniin ihmisiin ja saaneensa uusia ystäviä. Tapahtumavastaavaksi Merena haki, koska pesti vaikutti hänestä hauskalta edellisten hallitusesittelyiden perusteella. Hallituskausi on Merenan ensimmäinen, sillä hän on fuksi. Merena odottaa saavansa hallituskauden aikana paljon kokemusta ja lisää itsevarmuutta. ”Hallituksessa opittuja taitoja voin varmasti käyttää hyväkseni myös tulevaisuudessa”, pohtii Merena. Merena kertoo hänelle olleen luontaista hakea opiskelemaan Turun yliopistoon, sillä hän on asunut koko ikänsä Turussa. Alun perin Merenan piti hakea lukemaan psykologiaa, mutta pääsykoeurakan alkaessa hän päätyi toisiin tuumiin. ”Aloin etsimään tietoa mahdollisista opiskeluvaihtoehdoista ja löysin suomen kielen. Onneksi löysin, sillä nyt huomaan tämän olevan paras mahdollinen opiskelupaikka minulle”, iloitsee Merena.

Merena Aaltonen on tutustunut hallitushommien kautta jo moniin ihaniin ihmisiin.

Merena Aaltonen on tutustunut hallitushommien kautta jo moniin ihaniin ihmisiin.

1. Paras sekä varmaan stressaavin kurssi on ollut suomen äänne- ja muotorakenteen kurssi. Tämä kurssi oli ensimmäinen kosketus siitä, mitä tuleman pitää, ja mitä pitäisi osata. Näin kurssin suoritettuaan, kurssi oli mielestäni hauska, mutta sen aikana paniikki oli vahvasti läsnä. 2. Olen hirmuinen Muumi-fani. Olen ollut töissä Muumimaailmassa, ja olen menossa myös ensi kesäksi. Omistan Muumi-kalenterin. 3. Jos viittaan omiin edeltäviin faktoihini, vastaisin olevani jokin Muumi-hahmoista. Jos Muumit siis lasketaan eläimiksi.

Saana Eränummi

Viidennen vuoden opiskelija Saana Eränummi toimii Kannan toisena tapahtumavastaavana, johon hän sopii erinomaisesti, sillä hänellä on paljon kokemusta tapahtumien järjestämisestä niin töissä, hallitushommissa kuin vapaa-ajalla. ”Pidän tapahtumien ideoinnista ja suunnittelusta ja nautin siitä, että saan nähdä työni jäljet ja ihmisten pitävän hauskaa järjestämässäni tapahtumassa”, kertoo Saana, joka on hallituksessa mukana toista kertaa oltuaan viime vuonna Kannan liikuntasopo. ”Tänä vuonna hain uudestaan mukaan, koska viime vuosi oli vähintään yhtä antoisa kuin odotinkin, ja haluan ottaa kaiken irti viimeisestä opiskeluvuodestani”, kertoo Saana, jonka mielestä ainejärjestötoiminnassa on ollut helppo tutustua paremmin Kannan hallituslaisiin ja ylipäätään muihin aktiivisiin kantalaisiin, joista on tullut uusia hyviä tuttavuuksia. Hallitusvuodeltaan hän odottaa monia hauskoja tapahtumia ja niiden suunnittelua sekä ikimuistoisia hetkiä muiden kantalaisten kanssa.

1. Kielioppi 2.  Voisin kilpailla maailman hitain syöjä -tittelistä. Yksi päiväkotini ruokailusäännöistä oli:”Pöydästä saa nosta vasta, kun kaikki ovat syöneet, paitsi Saana.”  Sen sijaan olen todella nopea kävelijä. Rakastan ulkona nukkumista. 3.  Punasilmälehtisammakko. Olen aina pitänyt sammakoista, mutta samaistun erityisesti tähän pieneen, veikeään sammakkoon.

Saana

Saana Eränummi haaveilee S2-opettajan tai suomi vieraana kielenä -opettajan urasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariia Vasara

Kirjoittaja on kolmannen vuoden opiskelija ja yksi Kielekkeen päätoimittajista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8