Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Vappua rinnassa

Se on jälleen täällä, nimittäin opiskelijoiden karkeloista riehakkain ja odotetuin – vappu!

Viime vappuna Minnamari osallistui lippukulkueeseen. Kuva: ?

Viime vappuna Minnamari osallistui lippukulkueeseen. Kuva: Anniina Raunio.

Vaikka vappu tulee joka vuosi, on se myös joka vuosi hieman erilainen. Kannan vappu on vuosi vuodelta kasvanut yhä isommaksi, ja tänä vuonna vappuohjelmaa on ollut todella paljon. Uutuutena on tullut myös Kannan vappupassi, joka toivottavasti lisää kantalaisten vapputunnelmaa entisestään.

Jokaisen vappu on hieman erilainen. Jollekin vappu voi tarkoittaa armotonta ryyppyputkea, jollekin toiselle vappu on opiskelut päättävä hetken hengähdys ennen mahdollisia kesätöitä. Toisille vappu näyttäytyy vain ärsyttävänä tapahtumana, jolloin opiskelijat antavat itselleen luvan tahallisesti hölmöillä. Vappu voi olla hetken hassuttelua tai koko huhtikuun kestävää hulinaa. Joka tapauksessa vapulla on vahva rooli opiskelijayhteisöissä, ja näin ollen koen, että myös ainejärjestöillä on tietynlainen velvollisuus kehittää jäsenistölleen monipuolista ja erilaisia vapunviettäjiä huomioon ottavaa ohjelmaa, tietenkin oman jaksamisen puitteissa.

Mitä isommaksi Kannan vappu on paisunut, sitä enemmän valinnanvaraa tapahtumiin on tullut. On peli-iltaa, baarikierrosta ja lasersotaa. Koska vappu tarkoittaa jokaiselle eri asiaa, on myös Kannan vappua pyritty monipuolistamaan siten, että jokaiselle löytyisi jokin hauska juttu, johon osallistua. Useimmille totta kai suurin osa tapahtumista on sellaisia, mihin haluaa osallistua. Olen ehkä puolueellinen tätä arvioimaan, mutta mielestäni Kanta on pyrkinyt ottamaan kaikenlaiset vappuilijat huomioon tänä vuonna.

Vaikka vappu on aina järjestöjen kiireisintä ja työläintä aikaa, kaikki vaiva menisi vallan hukkaan, elleivät kantalaiset haluaisi juhlia vappua erilaisin tavoin. Kiitos siis hallituslaisille, jotka vappua järjestävät, mutta kiitos myös kantalaisille, jotka jaksavat vapun tapahtumissa juosta. Toivottavasti nähdään Kannan vappuboolilla vapunaattona!

Minnamari Räsänen
Kirjoittaja on Kannan tiedottaja sekä neljättä opiskelijavappuaan viettävä tippaleipävihaaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8