Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Iso kiitos sinulle!

Moni varmasti voi tuntea sen rinnassa vellovan ahdistuksen, joka ilmaantuu kalenteria katsellessa: loputtomasti tenttejä, palautuspäiviä ja muita velvollisuuksia. Kuitenkin paatuneimmankin stressaajan on syytä edes joskus vaihtaa vapaalle – viimeistään vappuvapaalle!

Kielekkeen päätoimittaja haikailee viimevuoden vappua. Onneksi pian saa vaihtaa vappuvapaalle!

Kielekkeen päätoimittaja haikailee viime vuoden vappua. Onneksi pian saa vaihtaa vappuvapaalle!

Kulunut kevät on tarjonnut kantalaisille ja fennisteille monia syitä juhlaan, mikä näkyy myös vuoden toisessa Kielekkeessä. Kantalaiset pääsivät juhlimaan osmaisissa tunnelmissa Kanta Linen risteilyllä Turusta Tampereelle. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun kantalaiset haastoivat sähläävät humanistitoverinsa. Voitonjuhlaa vietetään myös kevätrunokilpailun merkeissä, sillä monien runoseppien joukosta valikoitui taitavin lyyrikko. Näin vappuviikon kunniaksi kantalaiset pääsivät sitsaamaan kaveriensa kanssa. Lisäksi muuan fennistiikan suurmiehen, Osmo Ikolan, syntymästä tuli kuluneeksi sata vuotta, minkä kunniaksi Suomen Kielen Seura järjesti juhlaseminaarin.

Kevään kruunaa kuitenkin lehtemme oma juhla: Kieleke täyttää tänä vuonna 25 vuotta! Neljännesvuosisata on hieno saavutus, ja saammekin olla ylpeitä omasta äänitorvestamme.

25 vuoden aikana on ehtinyt ilmestyä monia lehtiä, ja jokainen Kieleke on ollut aikakautensa ja tekijöidensä näköinen. Lehden historian aikana on tapahtunut niin pieniä kuin suuriakin muutoksia, joista yksi merkittävimmistä lienee lehden sähköistäminen. Kieleke pyrkii koko ajan päätoimittajiensa johdolla kehittymään entistä paremmaksi ja lukijoidensa näköisemmäksi ainejärjestölehdeksi.

Yksi asia on varma: Kieleke ei olisi nähnyt 25. syntymäpäiväänsä ilman lukijoitaan ja tekijöitään. Kieleke on kantalaisilta kantalaisille, ja Kielekkeen päätoimitus haluaakin lämpimästi kiittää sinua. Kiitos, että luet Kielekettä, kirjoitat tekstejä tai annat juttuideoita. Jatketaan samaan malliin vähintään seuraavat 25 vuotta!

Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. KIITOS!

Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. KIITOS!

Nelli Mäkitalo

Kirjoittaja on Kielekkeen päätoimittaja ja neljännen vuoden opiskelija, joka aina vappuisin kokee päänympäryskriisin, kun yo-lakki ei mahdukaan kunnolla päähän.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8