Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Terveisiä edustajistosta!

Pitkän mietinnän jälkeen päätin allekirjoittaa TYYn edustajistovaalien ehdokasilmoituksen viime syksynä. Ainejärjestötoiminnan innoittamana halusin päästä vaikuttamaan entistä enemmän meidän turkulaisten opiskelijoiden edunvalvontaan ja ylioppilaskunnan asioihin.

Uskokaa tai älkää, koulutuspolitiikka ja edunvalvonta voivat olla myös hauskaa puuhaa!

Uskokaa tai älkää: koulutuspolitiikka ja edunvalvonta voivat olla myös hauskaa puuhaa!

Vaaliaika oli varsin kiireistä, mutta ennen kaikkea syksy oli jännittävä. Ensimmäisen kerran vaalimainosta ojentaessani en juuri uskaltanut muuta kuin sanoa ”ole hyvä” ja hymyillä vienosti. Onnistuin tiputtamaan koko mainospinon Assarin pihalle ja jouduin juoksemaan muutaman tuulen mukaan lähteneen lentolehtisen perään niin monta kertaa, että pelkäsin vaalimenestykseni kaatuvan kömpelyyteeni.

Sain kerättyä rohkeutta, ja pian olinkin TYYn vaalitorilla vastailemassa kiperiin kysymyksiin muun muassa ylioppilaskunnan taloudesta ja automaatiojäsenyydestä. Näkemyksistäni kertominen ja niiden perusteleminen oli suorastaan mukavaa, jos ei ota huomioon sydämentykytyksiä ja polvien tutinaa.

Syksyn jännitys ja kiire palkittiin, kun marraskuussa tulin valituksi edustajistoon. Tavoitteen saavuttaminen oli riemukasta, ja olin todella innoissani siitä, että pääsin edustajistoon ajamaan tärkeitä asioita – ja mikä tärkeintä, olen edelleen innoissani.

Olen monesti kuullut ihmettelyä siitä, mitä edustajisto tekee. Edustajistossa on 41 jäsentä, jotka käyttävät ylioppilaskunnan ylintä päätäntävaltaa. Edustajisto päättää käytännössä, mitä ylioppilaskunta tekee. Edustajisto muun muassa hyväksyy talousarvion ja toimintasuunnitelman sekä tekee ylioppilaskunnan periaatteelliset linjanvedot. Kokouksia on yleensä kerran kuukaudessa, ja alkuvuoden kokouksissa olemme päättäneet esimerkiksi avustustoimikunnan valinnasta, osallistumisesta SYL:n Guatemala-yhteishankkeeseen sekä vierailemisesta etäkampuksella. Ylioppilaskunnan jäsenillä on oikeus olla läsnä edustajiston kokouksissa, mutta kokouksia voi seurata myös kotisohvalta, sillä kokoukset kuvataan suoratoistona Youtubeen.

Tähän asti edustajistotyö on ollut mielenkiintoista, uutta ja innostavaa. On motivoivaa työskennellä tärkeiden asioiden eteen. Lupaan olla kuuntelevana korvana, jos teillä on ideoita tai ehdotuksia asioista, joihin edustajisto voi vaikuttaa!

 

Nelli Mäkitalo
Kirjoittaja on neljännen vuoden opiskelija ja järjestöaktiivi, joka tällä hetkellä häärää Humanitaassa ja TYYn edustajistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8