Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Alkoholittomat tapahtumat – ihan tylsiä vai sittenkin tosi kivoja?

Saadessani tammikuussa perehdytyksen kulttuuri- ja sosiaalipoliittisen vastaavan tehtäviin minua varoitettiin, ettei kannata ottaa itseensä, mikäli alkoholittomiin tapahtumiin ei ilmesty ketään paikalle. Karu lausahdus jäi mieleeni, sillä koen oppiainejärjestön monipuolisen tapahtumatarjonnan hyvin tärkeäksi. Jokaiselle tulisi olla tarjolla jotakin, myös niitä ei-alkoholipainotteisia illanviettoja. Päätin tarttua haasteeseen ja ottaa asiakseni järjestää niin hauskoja alkoholittomia tapahtumavaihtoehtoja, etten varmasti istuisi Kannan toimistolla yksin peli-iltojen ja muiden holittomien hengailuiltamien koittaessa.

Kevään ensimmäinen alkoholiton tapahtuma oli Sipsimehuvegaani-iltamat. Vegehenkiset nyyttärikestit järjestettiin tammikuun lopulla Kannan toimistolla. Tarjolla oli monenlaista vegaanista herkkua aina itseleivotuista brownieista, piirakoista ja suklaahippukeskeistä kaupan hyllyiltä bongattuihin makeisiin ja vegesipseihin. Ohjelmassa oli pelailua, vegekeittokirjojen selailua ja hengailua hyvässä seurassa. Osallistujia oli parhaimmillaan seitsemäntoista, ja uskallan väittää, että kaikilla oli hauskaa!

Mehulinjaisia kulttuuritapahtumia olivat teatteriekskut Tom of Finland -musikaalia ja Humanistispeksiä katsomaan sekä museoeksku Wäinö Aaltosen museon Suomi 100-vuotta -juhlanäyttelyä ihailemaan. Teatteritapahtumien liput myytiin nopeasti loppuun, kun taas museokierrokselle osallistuin kahdestaan Kannan tiedottajan Nooran kanssa. Näyttely oli upea ja meillä oli hurjan hauskaa, vaikkei tapahtuma sillä kertaa kerännytkään osallistujaryntäystä.

Kevään toiseen alkoholittomaan peli-iltaan, Karjala takaisin! -iltamiin, osallistui seitsemän henkilöä. Mieltäni lämmitti erityisesti reippaan fuksimme ja hallituksen ahkeran sihteerin Matin teemaan sopiva pukeutuminen – hän saapui iltamiin Pohjoismaan kansallispuku yllään! Toimiston pöytä notkui karjalanpiirakoita, salmiakkeja ja ruissipsejä sekä Uno-turnauksessa innokkaana lätkittyjä pelikortteja.

Hienoin tunne tuli kuitenkin koulutuspoliittisen vastaavan Rosan kanssa järjestämissäni Viini, vaapukkamehu ja valitus -iltamissa, joihin saapui myös eräs alkoholittomien tapahtumien vakiokantalainen. Hän kertoi minulle, etteivät alkoholipainotteiset tapahtumat oikein ole hänen juttunsa, mutta kevään peli-illoissa hän oli viihtynyt niin loistavasti, että rohkaistui tulemaan myös näihin iltamiin, kun tiesi, että osallistua voi ihan mehulinjallakin. Oli todella hienoa saada positiivista palautetta ja kiitosta kevään ahkeroinnin päätteeksi, sekä osoittaa, että myös niissä alkoholittomissa illanvietoissa voi olla hyvä meininki ja hurjan hauskaa.

Haastankin kaikki kantalaiset osallistumaan ensi syksyllä järjestettäviin alkoholittomiin tapahtumiin, kuten peli-iltoihin – teemojen ideointiin voi osallistua vaikka lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen kaepos@utu.fi. Tapahtumatoiveita voi myös esittää sähköposteihin saapuneiden Kannan kurssipalaute- ja hyvinvointikyselyiden yhteydessä.

Superkivaa kevättä kaikille!

 

Karoliina Posti

Kulttuuri- ja sosiaalipoliittinen vastaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8