Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kanta tarvitsee sinua!

laulukirjatoimikunta2

Kannassa on viime vuosina virinnyt ajatus kunnollisen laulukirjan kokoamisesta. Aiemmin sellaisen virkaa ovat toimittaneet sitsilauluvihkoset, tai jos niitä hienompia painatteita onkin ollut, on muisti päässyt katkeamaan. Erinäisiä kirjankoontiyrityksiä ja hyviä aikomuksia on toki käynyt ilmoilla, mutta ne ovat syystä tai toisesta jääneet torsoiksi. Nyt toimeen on tartuttu uuden veren (ja varsin verevien vanhusten) voimin. Viime kuussa aktivoituneelta laulukirjatoimikunnaltamme on lupa odottaa tuloksia!

Ainejärjestön laulukirja on monella tapaa tärkeä ja olennainen kapistus. Se on opiskelijakulttuurin konkreettinen ilmentymä, osoitus yhteisönsä virkeydestä, mutta ennen kaikkea henkilökohtainen käyttöesine. Luonteensa vuoksi laulukirja on arvokkaimmillaan silloin, kun sen sisältö koetaan omaksi. Tavanomaiset ja kaikille tutut veisuthan käyvät ajan oloon tylsiksi ja kuluvat nopeasti hengettömiksi. Miten siis tulisi toimia?

Aidosti omia ja omina pidettyjä lauluja, niitä me kaipaamme. Oletko mahdollisesti raapustellut luentovihkosi marginaaliin kehityskelpoisia riimintynkiä? Sanoittanut suosikkihoilotuksesi uudelleen sitsitauon nousukiidossa? Napannut Otaniemestä korvamadoksesi hervottoman rallin, joka huutaa tulla fennistimaailman kuulemaksi? Kaikkea tällaista kehotamme kunkin nuoren, vanhan tahi entisen kantalaisen tahollaan miettimään. Kirjamme ajatuksena olisi toimia ensisijaisesti sitsilaulukirjana, mutta muunkin sorttisen laulelukulttuurin luominen olisi ihastuttavaa!

laulukirjatoimikunta

Toimikuntamme harteilla on kaikki pakollinen ikävyys kirjan taitosta painatukseen. Mukaan saa toki tulla, jos mielenkiintoa piisaa. Sitoutumiskammo ei siis ole mikään este kantaa omaa korttaan kekoon. Kannahan, kanna, vaikka se olisi pikkuruinenkin! Kaikki apu on tässä työssä arvokasta.

Laulukirjahomma on vasta aluillaan, joten mukaan ehtii mainiosti. Toimikunta tulee tiedottamaan kuulumisiaan kevään mittaan. Hyvänä välitavoitteena voimme tässä vaiheessa mainita niin kutsutun ”esilaululärpäkkeen” väkertämisen vappurientojen iloksi. Lauluja päästään myöhemmin testaamaan porukalla läpilaulantojen merkeissä. Tästä huvista ei kannata jättäytyä paitsi. Tilaisuutta vaikuttaa uuden laulukirjan syntyyn ei nimittäin turhan usein tule – ei välttämättä edes kertaa opiskelu-uralla!

laulukirjatoimikunnan puolesta Atte Huhtala

Ota yhteyttä laulukirjatoimikuntaan viestittämällä osoitteeseen kannanlaulukirja(at)gmail.com 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8