Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Sopo-Ohton tervehdys

Kun astuin Kannan palvelukseen hyvinvointivastaavaksi, minulla oli alusta asti selvä tavoite: saada kantalaiset käymään aktiivisesti hyvinvointitapahtumissa. Jotta tämä tavoite toteutuisi, päätin järjestää monipuolisesti ohjelmaa, joka tavoittaisi kaikenkarvaiset kantalaiset. Rohkenen väittää, että mieli ja keho voivat huomattavasti paremmin, kun ne saavat ravinnokseen aika ajoin annoksen kulttuurikokemuksia ja urheiluelämyksiä.

Ohto kiittää ja kuittaa! Kuva: Varpu Airio

Ohto kiittää ja kuittaa! Kuva: Varpu Airio

Kunnianhimoiset suunnitelmat liikkuvasta Kannasta olivat välillä koetuksella: Kalevala-hiihto ja Ystävänpäiväluistelu eivät olleet mitään yleisömenestyksiä, mutta esimerkiksi keilaus veti paljon väkeä. Ylpein olen uudesta aluevaltauksestani opiskelijaurheilun saralla: Humanistisähly 2016 oli oikein onnistunut turnaus. Neljä humanistijärjestöä haalareineen ja viittoineen lätkimässä reikäpalloa kannustushuutojen kaikuessa keskellä keväistä Yo-kylää – mikäs sen parempaa. Yleisön pyynnöstä Humanistisählyperinne jatkuu myös ensi vuonna entistä ehompana ja isompana!

Keväällä järjestimme paljon Tähtien sota -aiheisia tapahtumia: pidimme teemabileet, koko viikonlopun mittaisen leffamaratonin sekä leffaekskursion. Nautimme myös teatteritaiteesta: keväällä kävimme katsomassa kahta eri produktiota Ylioppilasteatterissa, ja syksyn kohokohta oli Hamlet, jota katsomaan saapui mukavasti parikymmentä kantalaista. Turun linna miljöönä loi ainutlaatuisen tunnelman tähän ekskursioon.

Peli-iltoja oli monia monituisia, ja pelaajia oli aina vähintään kourallinen, parhaimmillaan viitisentoista. Hauskoja hetkiä niin vanhalla kuin uudella toimistolla. Peli-iltaperinne tulee myös varmasti jatkumaan tulevaisuudessa.

Hyvinvointikysely toteutettiin kevään paremmalla puolella, ja sen tulokset olivat paikoin ilahduttavia, paikoin huolestuttavia. Uupumusta ja yksinäisyyttä oli havaittavissa jonkin verran, mutta valtaosa kokee kuitenkin saaneensa tarpeeksi kavereita opiskeluympyröistä. Kannan ilmapiirissä olisi vastausten perusteella parantamisen varaa, mutta Kannan järjestämiin tapahtumiin ollaan kuitenkin melko tyytyväisiä. Tapahtumiin kannattaa aina tulla kun vaan mahdollisuus on, harvoin joutuu pettymään!

Nyt, joulun lähestyessä ja hallituskauden loppuessa voin hyvillä mielin muistella koko vuotta. Suurin osa tapahtumista onnistui todella hyvin, ja kantalaiset ovat vuoden mittaan osoittaneet olevansa parhaimmillaan erittäin aktiivista ja aurinkoista porukkaa!

Kiitos hienoista hetkistä ja miellyttävistä muistoista. Tästä on hyvä jatkaa kohti juhlavuotta!

 –        Ohto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8